10 август 2018

Държавата и Иванчева

Минах онзи ден покрай строежа на Гранд Каньон (строят си турците) и си спомних за приключението на Десислава Иванчева на него. 
Когато я бутнаха в калта нямаше прокурори, нямаше спец-части, нямаше телевизии, и Антон Тодоров го нямаше даже.
Нямаше кой да им провери разрешителното на турците, имат ли го, нямат ли го, та в десет и половина вечерта изливат бетон. Няма строителен надзор, няма Инспекция по труда да проверят законно ли е, не е ли, няма полиция да дойде да ги спре тия що вдигат шум след 10 вечерта, и Валери Симеонов също го нямаше. А беше удобен случай за пишман-патриот като ямболското цигане, турска фирма си прави каквото си иска в милото ни Отечество, не спазва законите, ние свободна държава ли сме, или румелийски вилает на империята, а, Валерка?
Държавата тогава не защити един свой служител, кмет, символ на държавното управление в поверения му район. Нямаше я държавата тогава.
За сметка на това когато трябваше да се арестува Иванчева всички бяха на линия - и прокуратурата, и полицията, и Антон Тодоров даже. И пресконференции, и разкрития, и въобще, най-големия престъпник хванахме!
Прангите по Иванчева не са за унижение, такава е наредбата. Ех, де да я имаше тая наредба по времето на братя Галеви ...
Имаме държава и тя е на мястото си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!