15 октомври 2019

Призракът на Богдан Дочев

Богдан Дочев, Али Бенасьор, Марадона и Питър Шилтън преди мача в Мексико 86

Единственото ми обяснение за расистката истерия на Острова е някакъв закъснял реваншизъм за Божията ръка на Марадона и участието на Богдан Дочев в нея. Не виждам нищо друго. 
Мили мои англичанчета!
Не ми обяснявайте, че сме расисти.
Не ми обяснявайте, че расистите у нас са Х% от населението и всичките едновременно и организирано ходят на мачове на националния отбор по едно и също време.
Не ми обяснявайте, че българската публика на мача Англия - България е била съставена само от расисти. Не ми обяснявайте, и че английската публика на същия мач е била съставена от чистокръвни джентълмени. 
Не виждам къде е разликата между това да издаваш маймунски звуци и да наричаш противника си "шибани цигани". Не разбирам защо да издаваш маймунски звуци, намеквайки за животинския произход на чернокожите е расизъм, а да пуснеш заглавие Животни - 0, Лъвове - 6 - не е? Вероятно има значение дали си българин или англичанин, за едните не може, за другите - може. 
Не разбирам защо треньорът ви Гарет Саутгейт започна да крои планове какво ще бъде поведението на англичаните в София още на пресконференцията след първия мач в Лондон в случай на расизъм. Толкова сигурен ли е бил, че ще има такива провокации? Въобще, щом излизаме извън Англия другите са расисти, Прага, София, няма значение, расисти са, така ли
?

Тоя обаче не е нацист, сбъркал е нещо, грешки на растежа.

Не разбирам Тайрън Мингс да играе ли е излязъл на терена или да слуша публиката? Не разбирам как от 20 000 на стадиона, които говорят на език, който той не разбира той е успял да разбере кое подвикване е расистко? Не разбирам, нали дойдохте да ни биете, бихте ни като маче у дирек, какво повече искате?

Любопитен съм дали ще си позволите подобни циркове на стадиона в Берлин, Рим или в Париж? Или искате да ми кажете, че когато сте на стадиона в Берлин, Рим или Париж няма нито един фен, който да скандира нещо расистко?
Вие ли ще ми сочите шепа фенове с нацистки вдигнати ръце, когато родния ви принц Хари го има с нацистка риза и свастика на ръката?
Англичанчета ненагледни!
Що не дойдете да си видите дечицата по морето, и у нас, и в Турция, да ги видите как се наливат с евтин алкохол и след това повръщат по масите? Да ви наричаме нация от алкохолици след това? Що не си видите футболните хулигани, дето от 35 години са ужас за всеки един европейски град, в който се появят - само си спомнете Хейзъл, спомнете си шамарите, дето ги ядоха от руснаците преди 3 години във Франция? Да ви лепваме някакви генерални епитети от това?
Чак пък толкова ли се обидихте от 10-20 балкански келеши?
Чак пък толкова ли са нежни душите ви? Нямате ли си #MeToo в Англия за такива случаи? 
Чак пък толкова ли не можете да го преглътнете Богдан Дочев за толкова години?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!