27 юни 2018

Кога новината е фалшива?


Новината, че Бойко Борисов си е купил гръцки остров била фалшива.

Това съобщи самият Борисов, без още някой да го е питал. От Брюксел, един вид, в църква не се лъже, та и той, щом го е казал в Брюксел, значи е вярно.
Много му върви на Борисов с разни "фалшиви" новини.
Помните ли, преди години, докато си играеше на кмет, излязоха едни далавери с "фалшив" негов подпис? Той подписа му, че е фалшив, разбрахме от самия Борисов, понеже далаверата хем беше много сочна, хем беше за едни наши хора. Та Бойко реши сам да си признае, че нещо не е наред, без бой. Графологична експертиза не видяхме, поне аз не помня. Не помня и някой да беше осъден за фалшификацията на височайшия подпис.
А помните ли когато изтекоха разговорите на Двете каки, как едната кака спомена за един имот в Барселона, който Бойко Борисов бил купил за някаква Мая, която му била сърдечно и не само, близка? Тогава обаче Борисов нито рева в Брюксел, нито го определи като фалшива новина. А трябваше - някаква си там говори по твой адрес, ма то остави, че си купил на метресата си имот за милион и половина евро, ама и че си ползваш служебното положение за да си уреждаш секс и това да го оставиш ей така, говорят си там некви каки, нема какво да им обръщаме внимание  - нещо не върви много-много. Не помня и някоя от каките да беше осъдена за клевета (Владимира Янева направо, тя говори в записа).
Що тогава си махнал с ръка, пък сега така подскачаш? Що така бе, Бойко?
Интересно, кога една новина е фалшива - когато няма доказателства за нея, когато не я потвърди сериозен източник или когато Борисов каже, че е фалшива?



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!