14 януари 2020

Само да не е от Русия

Плевню винаги ме е кефил когато гледа сериозно и строго

Банов изплува отнякъде онзи ден и ни в клин, ни в ръкав обяви: "България има нужда от АЕЦ Белене, само да не е руска!". Покрай обясненията му стана ясно, че целта на Русия е да ни зароби икономически за втори (или за трети, зависи кой как третира действията на Руската империя спрямо Третото българско царство) път след комунизма, когато си бяхме колония на СССР. И че един от инструментите на Русия е енергийното заробване, поставянето в енергийна зависимост от тяхна страна по всякакъв възможен начин - доставка на природен газ, атомни централи, петрол. Според Чехлю, във Франция, Америка и Южна Корея било пълно с инвеститори и строители, които само чакали нишан и щели да ни построят Втора атомна на пазарен принцип и с руските реактори. 

То така става, купуваш едни накладки за Лада, че по-евтини и отиваш в сервиза да ти ги сложат на Опел-а. И ония в сервиза "Няма проблем, пич, малко ще ги разпилим, тук ще ги пробием, ама ще стане".

Вероятно Плевню нищо руско не кусва и не пипа - ни водка (айде, там му е лесно, и полска има, и финландска, и германска, и българска, водка навсякъде се прави), ни хайвер, ни пелмени, а бензин само от ЕКО и Ромпетрол зарежда!

Да припомня, това е същия онзи Чехлю, чието гласче не чухме 5 години, докато си играеше на президент и се хилеше като п*тка в нови гащи по телевизията и който в далечната 2012 година беше против АЕЦ Белене. Разправяше наляво и надясно как и защо е против АЕЦ Белене, но не споменаваше нищо за пазарни принципи по онова време. Еволюирало е, момчето, и възгледите му са еволюирали, спор няма.

Например, обаче, еволюцията на Плевню не стига да ни обясни к`во стана с оная програма за фибрана и спестяването на енергия, докъде я докарахме със санирането, колко похарчихме се вътрихме и колко спестихме? 

Или пък, да се върне по-назад, коги беше министър, та да ни обясни к`во стана с програмата "7+7" - ето, вече сме 2020, къде са ни 7-те магистрали и къде са ни 7-те скоростни пътя?

Може, ама не му изнася.

Жалко човече се оказа мъжът на Банова, жалко и нищожно ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!