07 март 2021

Сектата на сиромахилите

Първите двама
Новата мода в българската политика е сиромахилството. Простаците в родната политика залитнаха от едната крайност (Бареков, който беше скромен, но имаше богати приятели) в другата (Каракачанов и Симеонов, които преди 4 години се оказа, че изкарват месеца с 1200 - 1500 лв). Следващият в редицата на сиромахилите се оказа Веселин Марешки. Сина си изхранвал с помощи от Червения кръст, старите му дрехи износвал (сигурно и стария му Майбах кара), жена му му давала (на сина) по 2 лв джобни на ден, да не се откроява пред съучениците си, работело момчето за 4-500 лв във фирмата на баща си - и това човек, който е завършил в "Риджънтс" Лондон и Московския държавен университет - то направо да умре от скромност. Не знам що за дебил трябва да си да имаш човек с диплома от престижни университети в Лондон и Москва и да му дадеш 500 лв заплата и това да го разнасяш по телевизиите. Пък си представям, не дай Боже, бай Марешки да влезе в следващото Народно събрание и да започне да развива дейност да върне успелите ни сънародници от чужбина обратно в България с 500 лв заплата - това само Кошлуков го вярва, ама за това друг път.

Баща и син клети сиромаси
Реално, освен някой дебил да гласува за Марешки (Каракачанов, Симеонов) - не виждам кой друг. Не си представям здравомислещ човек да гласува за такива тъпаци. За ГЕРБ ми е ясно, но специално за сиромахилите не виждам кой нормален човек ще го направи. Вероятно е някакъв вид на преброяване на дебилите в България, да видим колко е прав Иво Христов. Но пък и друго не разбирам - как може да се изтъпаниш по телевизията и да ги ръсиш такива глупости. Пак добре, че Марешки-младши не си е носил захлупци със сиренце и лучец в училище. 

Първият сиромахил в държавата, който е ритал със скъсани гуменки и е карал
на филии с мас.
Но пък в средата на поста се сетих за баш сиромахилът у нас, дето като малък е карал на филии с мас и скъсани гуменки; който с гордост разправяше как майка му му давала по 5 лв за уроци по френски, ама той ходил да рита топка. И сега френски не знае, ама пък му е смешно. Който е останал сирак рано-рано, на 45. Който е карал само на пържени картофи и кисело мляко, а пържените яйца са били неспостижим лукс. Да не изброявам, че то вече не е и смешно.

Въобще, сиромаси ни управляват, и вероятно, защото са сиромаси, се гласят за още. Гладни ора, нема да станат скоро от масата ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!