13 февруари 2011

К`во пра`им ся?

К`во пра`им ся ли? 

Гледаме.

Гледаме комедийно предаване, в чийто антракт на сцената излизат две най-обикновени проститутки, да не ги наричам с друга, по-кратка дума и, представете си, започват да пеят. 

Всъщност, в един момент се замислих, че тия двете са част от скечовете - просто в антракта Любо Нейков е решил да си направи малко майтап за тяхна сметка. Те и без това не блестят с кой знае колко мозък, едва ли да се усетили. Ей така, писнало му е примерно на Лафазанов да се облича като жена, то и на външен вид няма как да го докара, та са ги пуснали тия двете.

Ама не.


Кефиш, мадафака, кефиш!
После, като видях че не е част от скечовете, се заслушах в песента - то един текст, едни сонети наредени, т`ва Шекспир, Руми са нек`ви аматьори от долните дивизии.

Чалга - певачките така и не разбраха, че някои неща са вече открити от сърби/македонци, гърци и турци и елементарното им копиране е просто смешно. И хич не се връзва с претенциите им за оригиналност, мода, уникално звучене и излъчване. И че когато визията ти е на селска мома в селска дискотека някъде след прибирането на царевицата, вероятно хората ще те приемат точно така, и язък ти за 19-те албума, издадени за няма и петилетка. Още повече, че езикът, текста на песента е насочен към широка слушателска  аудитория, която очевидно реагира първосигнално и обикновено на кратки и едносрични подвиквания.

Още повече, че в последните години благодарение на Марчето разбрах защо на някои анатомични устни им казват "Големи срамни". В интерес на истината, за Мария не знам дали е влязла в някоя музикална класация, но се е класирала на челна позиция в сайт за неуспешни пластични операции. Е, все пак е по-добре от нищо.


За другата буля, Цветелина Янева, май единственото което мога да кажа е: поздравления, вече имаме фолк - певачици с две имена. Което си е прогрес в сравнение с помислите за изгубени болонки, които навяват имената на повечето от звездите в бранша.

Та ... К`о пра`им с`я ли?

Примерно Мария би могла най-накрая да се прежали и пак да иде на пластичен хирург да и оправи джуките. Би могла да си гледа Марая - Боже мили, колко ли мозък трябва да имаш, че да си кръстиш детето така? - вместо упорито да продължава да се мъчи с пеене. Благодарим и за дългогодишната вярна служба на музикалния фронт, няма да забравим никога сватбеното и пътешествие до Дубай, журирането и в Мюзик Айдъл, рекламата на Ариана, първия и клип в домашна обстановка (червена рокля, високи токчета и сено. То си е направо декор от порнофилм.) и топлия и глас. Съгласни сме, че българинът завижда на богатите и успелите, номинираме я пожизнено за титлата "Богата и успяла", категория "Най-мразена и завиждана" и обещаваме да и събираме по 2 лв от човек само и само да се скрие някъде.

Цветелина Янева би могла да се върне в родното си ... откъде и да е, няма значение, и да се пробва да поработи в някоя консервна фабрика или земеделска кооперация. Да, вярно, няма да е на токчета, с грим, маникюр и няма да е така известна, но знам ли, може да има повече успехи. Всъщност, много е вероятно тогава да има гарантирани преживявания със селските ергени, които не само 100% няма да разказва на никого, а и едва ли ще има желание въобще да помни. А според някои слухове, витаещи около началото на кариерите на фолк - дивите, вероятно вече има подобни спомени.

Пробвайте т`ва да напра`ите с`я, пък за после ще видим

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!