22 септември 2013

Айде стига с тоя Пеевски!

Балони, балони ...
Много преди Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС и да изкара хората на улицата у нас той беше избран за депутат в XLII-то Народното събрание. Преди това беше народен представител и в XLI-то Народно събрание. Между двата парламентарни мандата Пеевски беше възстановен от ВСС като следовател, въпреки че има едва 8 месеца стаж като юрист. Между другото, бил е и заместник-министър, и парламентарен секретар, и шеф на борда на директорите на пристанище Варна - все приятни назначенийца, все сладки службички.
И тия юнаци, дето онзи ден надуха балона пред НС с въпроса "Кой предложи Пеевски?" си траеха през всичките тези години. Е да, сега им кипнало, сега протестирали, сега им преляла чашата, сега им дошъл ищаха за морал в политиката. Сетила се Мара да се побара! 
Пеевски беше 3.5 години депутат в предното Народно събрание и подобно на Ахмед Доган не му виждахме очите. За тия 3.5 години някой протестира ли за това?
... големи балони!
Пеевски беше назначен от ВСС за следовател веднага след прекратяването на мандата на предния парламент, и вероятно пак ще бъде назначен за следовател ако КС прекрати мандата му на народен представител в настоящето Народно събрание. Що нямаше балони пред паметника на Царя-Освободител преди половин година? 
Що да е неморално Пеевски да е шеф на ДАНС, а да е морално да е депутат, и то два мандата? Що да е неморално Пеевски да е народен представител, а да е морално да е собственик на медии и да задава дневния ред на обществото? 
Що Пеевски да може да е заместник-министър, а да не може да е шеф на ДАНС? Е го, ровиха от прокуратурата около него, шумяха, нищо не се доказа - някой да протестира тогава?
Е да, вярно, хората на улицата не могат да изгонят Пеевски от НС, но могат да го изгонят от ДАНС като протестират (както и направиха), но как пък никой за толкова години поне не каза "А бе, пич, като си въртиш бизнеса, айде поне не заемай място в Парламента!". Щото Пеевски, вижте му справката, се оказва "наше момче" още от времето на Царя.
Жалим много, ма така не става. Нито ми е симпатичен Пеевски, нито му чета вестниците, нито ми дава хляб, че да го защитавам. Ма не ги виждам така нещата - 10 (и кусур) години са ни пред очите всякакви глупости с етикет "Пеевски", ама ще протестираме от днес. Затова, ай стига с тоя Пеевски - нито е първият, нито е последният. Пък да беше само той, с мед да го намажеш.

4 коментара:

  1. Няма айде стига. Дайте нормален отговор - един единствен - кой, защо и под чие давление го назначи. Тогава ще е стига. Ще остане само въпросът с оставката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пеевски го посочи онзи, дето го снима до Илия Павлов преди 12 години. Това достатъчно ли е?

      Изтриване
  2. Пцулютно не е достатъчно. Първо, не им светя кой кого е снимал - уви, пропуснала съм. Второ, чакам другарят Станишев да го каже от партийната трибуна, не "самоотвержени" Маи, Анювци и прочие да поемат на гърба си стореното.

    Самоотвержени, самоотвержени, ма колко ли парички е гушнала да направи цирка с бюлетините?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми де да знам колко парички е гушнала за цирка с бюлетините, важното е че хванаха необичайно висок процент "брак" в печатница на общински съветник от ГЕРБ. Плюс някои странности около изборните резултати нещата си идват на мястото.
      А колкото до Пеевски, казах - нито е първият, нито е последният. И проблемът е не що са го предложили за шеф на ДАНС, а що е народен представител.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!