07 юли 2009

Новият Месия

Той е! Новият Месия! Той е!

Той е този, който ще ни оправи! Във всеки смисъл. Той разбира от всичко. Той е компетентен по всички въпроси. Той е Mr. Muscle, който идва след Mr. Clean да разчисти авгиевите ни обори. Той е Бойко Борисов!

Той е лидер на партия, ама не съвсем. Той е неформален лидер. Или формален лидер?

Той е полицай, ама не съвсем. Той е милиционер. Ама и милиционер точно не е, пожарникар е.

Той е пострадал от комунизма, ама не съвсем. Съвсем спокойно си е завършил висшето образование в полицейското училище. Сестра му е лекар. Въобще, нормална биография, като на хиляди пострадали от комунизма у нас, учили и получили висше образование.

Той е противник на комунистите, ама не съвсем. Мрази ги, но пък охранява Тодор Живков навремето.

Той е известен на обществото, ама не съвсем. Губят се едни 11 години в частния бизнес.

Той е генерал, ама не съвсем. Напуснал е МВР през1990 г. като полковник, а после скоростно го произведоха в генерал, зер, не бива царят да го пази един обикновен полковник.

Той е кмет на София, ама не съвсем. Играе футбол, тенис, провежда си политически срещи и прочие дейности докато трябва да мисли за града.

Той е ченге, ама не съвсем. По негово време нито едно убийство не бе разкрито, нито един престъпник не влезе в съда с неоспорими доказателства.

Той е в цветущо здраве, ама не съвсем. Има къса памет, не помни как се купуваха гласове, докато той беше Главен в МВР-то, а сега пита, плаче, разпитва за това и това.

Той е умен, ама не съвсем. Преди 1989 г. е бил милиционер, а след нея - мутра. И за двете категории се разправяха вицове.

Той е поредният, избран от българския народ да го оправи. Въобще, не мога да разбера какъв е този наш мазохизъм да ни оправят. Кой ли не се упражни на наш гръб (и малко по-долу). И това все с активната намеса на българския народ - и то от хора, които за 20 години преход започнаха от СДС, минаха през НДСВ, ОДС, ДСБ, ГЕРБ, РЗС и други дребни партийки. Тия, дето не си намериха партия за 20 години.

След 4 години, ако Той се провали, тези хора ще се оправдаят отново с комунистите.

14 коментара:

  1. Пратете име и парола, които да ви сложим за публикуване в сайта.

    ОтговорИзтриване
  2. На някой крадец много му треперят мартинките та чак го избива на поезия. Казваха по наше време като срещнеш циганин бой докато посинее. Аз ще кажа като ти замирише на комунист като тоя дето плаче че Бойко бил това а не онова - бой докато посинее!!

    ОтговорИзтриване
  3. Типично за България!Преди да оплюем някой нека дадем малко кредит на доверие, защото доникъде няма да стигнем. Как да приемем на 100% всичките ти обвинения към Б.Б. ? Нека анализираме ситуацията:
    -Какво завари той като кмет ? Имаше ли околовръстен път? Колко пъти през тези години само се обещаваше да го направят-накрая разрешиха на мутри да изкупят терените и след това да плащат високи цени. И на кой му стискаше да разруши построените обекти? Да не би да беше Станишев - дал пари, О.К. да не би да ги е дал от себе си?
    Някой да си спомня как София тънеше в тъмнина допреди няколко години, как градинките бяха пълни само с кучета инямаше деца! Или само се експонира кризата с боклука - да не би Б.Б. да я създаде? Вместо кризисен щаб да бяха си свълшили работата като държава да опазят горите и земите, а не да се чудят как да оправдаят заменки "кон за кокошка". Някой от тия хора, които ни управляваха да се бяха качили поне веднъж на Витоша и да висят в какво състояние е планината на крачка от София - ами да бяха спретнали кризисен щаб за спасяване на гората в Бистришкото бранище. За всичко им виновен Бойко може би? Кой е безгрешен? Ако досега му пречеха ,нека оставим сега поне да опита да изчисти наистина авгиевите обори-иначе от близката ни история е ясно - ако не се справиш или го правиш не както трябва , рано или късно народът те намества където ти е мястото. Така че нека оставим човека да поработи и след година има достатъчно анализатори да правят оценки. Ако наистина имаше чак такива грехове,каквито му се приписват,мислите ли че БКП-то щеше да го щади?

    ОтговорИзтриване
  4. Може ли някой да ми отговори защо мои роднини, обявени за врагове на народа от комунистите след 9-ти са страдали и техните деца бял ден не са видели, а Бойко Борисов, чийто дядо "уж" е убит от комунистите, е станал милиционер и е ръководил рота по време на възродителния процес. Как става така????? Някой лъже и кой е той? Как става така ми кажете? Освен това дядо му на 9-ти септември е бил в затвора, това ББ го казва в едно интервю, т.е. е е вкаран от комунистите там, може пък да е бил.......криминален, знам ли? Във всеки случай, замислете се и ще видите, че не се връзва? Да не се прави на много пострадал ББ, защото май не е съвсем. А пък недай боже да лъже за такова нещо, пепел ми на устата:)))) Тогава вече яко я закъсахме!

    ОтговорИзтриване
  5. момчилчо, ся щ'и дам една задача за блондинки:
    да предположим че си много як, ама много и почти толкова умен... пускам те в джунглата на амазонка (знаеш ли какво е амазонка :) за реката говоря, там пращи от зверове, гадове и кал) давам ти и нЕколко можещи хомо сапиенса... и малко пари, да си имате... въпрос: за колко време ще прокарате асфалтов път м/у Венецуела и Боливия?
    ако смогнеш с правилния отговор, ще ти хрумне откъде идва и твойто "не съвсем" :))) иначе ме кефиш! случайно попаднах на блога ти... вече ще му мятам по едно око ;)))

    ОтговорИзтриване
  6. На анонимния коментар от 9 Юли мога да каж следното:

    Проблемите на София не започват и не свършват от Бойко Борисов. Това, дето го е заварил като кмет е резултат от проблемите, наследени от Софиянски. Същия, който изкара 3 мандата като кмет, подкрепен от СДС и ДСБ - партии, с които Бойко сега ще прави коалиция. Бездомните кучета могат да се ликвидират за една седмица и няма да има лайна по пясъчниците, където играят децата, няма да има ухапани от кучета и няма да има среднощни серенади. А колкото до градоустройствените му напъни, на повечето ремонтирани и открити от кмета булеварди и улици липсват гнезда за кофите за боклук; има случаи, когато кофите стигат до средата на улицата.

    ОтговорИзтриване
  7. Какво искате от една държава, където в сиренето няма мляко, в салама няма месо, в гроздовата няма грозде, където певачките имат фалшиви гласове и цици, където ви глобяват фалшиви полицаи, където родния език се подменя с чуждици, където мерилото за духовността са броя на изпитите бири и на изядените кебабчета, където всеки се гаври с всеки? Наранените хора нараняват другите хора, благословените хора благославят другите хора. Колко пъти българи са ви наранявали и колко пъти българи са ви благославяли. Предполагам, че е 20:1. Сигурен съм, че ако подмените тази паплач в парламента с надуваеми кукли, никой няма да забележи. А куклите имат големи предимства – те са винаги разгонени и подлежат на водене. Видни кукловоди са създателите на „герб” - Hanns-Seidel-Stiftung (даже „герб” не е българско производство!) и от ул. Козяк. Така, че не очаквайте политиците-сурогати да бъдат заменени с истински. Истински в България ще бъдат само разбойническите намерения на управляващите.
    Всичко това го констатирам с голяма болка и с безсилие.

    ОтговорИзтриване
  8. Чета, чета и оглупявам. След 50 години идиоти и след 20 години напъващи се крадци, тук си позволяват да дават мнение и да изразяват становище. Кои сте вие малките? Стига сте плюли, без да сте посадили и едно дръвче. Ако можете кажете, поне, кой и как искате в момента, сега да ви управлява? Ясен ли съм?

    ОтговорИзтриване
  9. И кое от написаното не е вярно?!
    Байгън ми е от всякаква паплaч, която тръгва след някого, без да му е ясно за какво! След поредния, който трябва да го спасява! Царя, като дойде, пак имаше подобни апологети, много обидени от отношението на някои към него. Къде сте сега бе мишки? А, да. Сега сте се наредили зад поредния ви спасител и клепете отзад му с надеждата, с която лисицата е ходила зад коча! До гуша ми дойде, поредния малоумен и (авто)зомбиран драскач да ми обяснява за поредната избрана политическа персона колко е "правилната" тя и как ще ни изведе до светлите бъднини на ... а да - това беше за комунизма. Ама сега си е същото, защото същата пасмина е изплезила език и подтичва и поддаква зад него. Няма значение в името на какво. И след време, когато (и ако) се издъни - тогава стой та гледай какви псувни следват. Това, обаче е известно още от христово време. От "ОСАННА" до "РАЗПНИ ГО" времето е няколко секунди! Естествено, за това отново ще има виновен и той няма да е в нас, въобще. Известен е афоризма, че и най идиотското и тъпо действие си има стройна и убедително изглеждаща теория и философия... И пак следва търсене на поредния месия, който да спаси мързеливия, инертен, злобен и направо тъп народец! И нека никой да не се напъва да ми обяснява с фрази от "научния комунизъм", как народът никога не грешал, как той все бил прав и други подобни конюнктурно изведени "истини", защото практиката е показала, че това по никакъв начин не е доказано. Не визирам точно последния ни случай (свързан с темата на тази статия), а изобщо. Прав си е в констатациите Злодейски, за съжаление и колкото и това да не се харесва на някой поредно (само)заблуден...

    ОтговорИзтриване
  10. Момчиле, драсканиците са ти толкова обективни, колкото и предизборните послания на твоите приятели комунисти. Но, затова гризнахте дървото. Продължавайте все в тоя дух. Не ни пречите. ;)
    В затвора няма да имате достъп до интернет, така че сега му е момента.

    ОтговорИзтриване
  11. По-голям лъжец от него няма.Зимата карам в 20 см сняг,а в същото време по радиото го чувам как централните булеварди били излъскани до асфалт.Кризата с боклука после,пак по телевизията-града е изчистен, а нашата ко фа не се вижда от боклук.От провинцията не го познават, но сега и те ще горазкрият.

    ОтговорИзтриване
  12. Момчилчо!
    Кой, бе майка? Ако не е Бойко, кой да бъде тоз невероятен юнак, тоз митичен Крали Марко, тоз лъчезарен и чист човек, роден и израсъл в България, който да ни поведе към по-добро?
    И кога бе, майка?
    Кой ти дава право да коментираш такъв голям човек по този начин?
    Ти какво си сторил за таз държава?
    Оня дето не са му почистили пробвал ли се е поне една бригада работници да командва, та да се оплаква от позицията на някакъв?
    Право да коментират и да дават оценки в тази държава имат всички.
    Но първо се запитайте какво ще отговорите на този прост въпрос:
    Ти за какъв се мислиш?

    ОтговорИзтриване
  13. В тази статия ми мирише на Комунизъм.Приятелю ще гласувам както аз така и другите за всичко ново но не и за твоята партия БСП,която за два мандата единия на Виденов другия на Станишев правеха всичко да прокарат Руските интереси но не и да служат на България.Опс забравих то Станишев не е и Българин по рождение и по съзнание

    ОтговорИзтриване
  14. Гласувах с отвращение за Бойко, но ЗАЩО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ИЗМЕЖДУ ПОЛИТИЦИТЕ НИ НЕ СА НАЛИЦЕ ГОДНИ И ЧИСТИ ЛИЧНОСТИ. КАТО НЯМА ДРУГИ ОБЩЕСТВОТО НИ ТЪРСИ НАЧИН ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЛАТОТО НА ПОВСЕМЕСТНАТА ТРАДИЦИОННА КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ЗАДУШИМ ОТ НЕЯ.
    Никой не знае дали и той няма да се овърти в нея, НО КАТО ВСЯКА ДЪРЖАВА И НАШАТА ТРЯБВА НЯКОЙ ДА Я УПРАВЛЯВА. Дай БОЖЕ някой на такъв пост да погледне ДЪРЖАВНИЧЕСКИ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ и АКО КРАДЕ ПОНЕ ДА Е С МЯРКА.

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!