28 юли 2009

Малките разлики правят големите промени

Отново ще се занимавам с БСП. Поводът е, че сутринта в "Челюсти" по Нова г-нът Овчаров отново е политиканствал. За мое съжаление, тъй като съм на работа, не можах да го гледам, и затова се доверявам на казаното от господина в съобщението на дир.бг.

Иначе Овчарката е прав - хората гласуваха, за да се отърват от БСП. Моят проблем е, че няма кой да ме отърве от него. Няма. Дори и аз самият, не мога, първо - защото не членувам в БСП (а май вече трябва!), и второ - защото очевидно г-н Овчаров се готви за скок в председателското място. В същото време има много въпроси, на които овчарчето не отговаря: защо си мълча 2 години, че БСП е заложник на ДПС и че всъщност ДПС определя правилата в коалицията - например? Кога ти пораснаха топките, Румба, когато седна, или когато изхвърча от министерското кресло?

Министър в две червени правителства - ти какво свърши за България? Остави за доброто на народа - нещо за самата държава, за страната, направи ли? Не, клати си краката, вкара руски фирми в енергетиката, върза ни с руския газ до 2030 и накрая - ама хората ни изхвърлиха от властта! И с право, ще кажат някои.

В предния си пост по адрес на Овчаров цитирах изборите, на които се е явил и не е спечелил. Нямаме кмет на София, независимо дали кандидатът е Румен Овчаров или Татяна Дончева, или Бриго Аспарухов. След няколко месеца ще има нова кампания поради избирането на Бойко за министър - председател, обаче не виждам с това ръководство на столичната БСП как ще се преборим поне на балотаж да отидем. Овчарче, овчарче, о теб и чеп за зеле не става, на шеф се правиш! Върви си гледай далаверките, остави ни. 12 години си на върха в партията, като Костов ли трябва да се свием, за да се разкараш?

А между другото, попаднах на интервю с Кольо Парамов - дългогодишен депутат от БСП и главен ревизор в БНБ. Интересно ми е кои са червените барони и въобще - защо един човек, който наистина е видно, че е доказан профисионалист, стои настрана в партията, докато мишоци като тебе църкат наволя? Следващия ми въпрос - защо след казаното от него никой от визираните в интервюто не се е засегнал, не си е потърсил интересите в съда?

И не на последно място - защо тези неща се казват само по медиите, а прокурорите се правят на заспали? Малките промени - задействането след интервю, проверките само по подозрение в нечистоплътност на една сделка - ще доведат до големите промени. Промяната в ръководството на БСП ще доведе до промяна в отношението към партията и ново доверие към нея. Всеки един ден забавяне ще доведе до все по- бавни резултати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!