10 юли 2009

Кой да ни управлява?

Резултат с изображение за „government“

Понеже в един от коментарите на Новият месия ме питат кой искам да ме управлява, сега ще дам отговор на този въпрос. 

  1. Искам да ме управляват честни и почтени хора. Хора, които не бъркат толкова нагло в кацата с меда. Хора, които наистина управляват така, че да народът, електоратът, населението - да бъде добре. До тук не съм видял управляващи след 1989 г. да мислят за народа. Напротив, всеки един акт облагодетелства нечии частни интереси. Прмери бол: и гимнастиките с външния дълг от времето на Милен Велчев, и промяната на законите така, че Лучано да стане министър, и заменките на имотите, които всички правителства извършват от 1989 г. насам. Само си спомнете Юлия Берберян, която закупи 20 общински апартамента на ниски цени, а после ги оцени по пазарни и ги върна на общината срещу терен в центъра на Борисовата градина, за да си направи кортове.
  2. Преди една година бях на един детски рожден ден на племенница на жена ми. Един от гостите се оказа бивш общински съветник от СДС. Човека с явно удовоствие разправяше каква яхта си е купил, къде е бил на почивка в чужбина, какви дрехи си пазарува. Нищо лошо, не е задължително всички да бъдат бедни пролетарии, и то при положение, че не им симпатизираш. Само че колко от гласувалите за СДС през 1997 г. могат да се похвалят с радините вълнения на посочения господин? Силно се надявам подобни управляващи да са в миналото, не бъдещето ми.
  3. В деня след изборите беше обран Евгений Бакърджиев. От дома му откраднали 180 000 Евро и 20 000 лева. Той Бакърджиев най-добре си знае откъде са тези пари. Въпросът е колко от гласоподвателите на СДС могат да се похвалят с подобни спестявания. Абе как пък все тези, дето са били покрай софрата на властта се оказват най-спестовни. Костов навремето направо ме просълзи с признанието, че си носи лучец и сиренце в захлупците и е спестил къде 30 000 долара от командировъчни. Не искам да ме управляват хора, които сочат само наляво, когато става въпрос за корупция. Примерът от 6 юли е достатъчен.
  4. Спомням си как Иван Костов продаде Булбанк на Уникредито и след това икономическият му министър Левон Хампарцумян стана управител на тази банка. На Запад, там, където искаме да идем, на това му казват конфликт на интереси. Иначе Хампарцумян е отличен специалист, това го признавам с ръка на сърцето.
  5. Правя един бегъл поглед на кариерата на настоящата г-жа Паси, бивша г-ца Грънчарова. То не беше депутат, заместник - министър на външните работи, пак депутат, накрая министър по европейските въпроси. И между другото се омъжи за бившия външен министър ( на когото е била подчинена преди 4 години). В България на това му казваме талант и компетентност. На Запад - най-малкото е конфликт на интереси. Никой няма да търпи да си направиш любовницата свой заместник, да не говорим за заместник министър, и после да я пробуташ до министър. Е, ако Паси беше от БСП друга работа - да са го сринали със земята досега. Въпреки това не искам и хора като семейство Паси да ме управлява.
  6. Като говорим за развитието на България преди и след 1989 г., трябва да кажа, че преди 1989 г. развитието на страната следваше определена стратегия. Не ме разбирайте погрешно, не защитавам плановата икономика. Просто тогава се управляваше с мисъл за народа, с идея за развитието на страната. Самият факт, че все още се яде и краде това, което е построено предимно преди 1989 г. показва, че съм прав. Прословутата магистрала Тракия е построена до Пловдив с парите на иранския шах. Северната магистрала, Хемус, е построена в по-трудния участък. От Ябланица нататък няма планини, няма нужда от мостове и тунели. Толкова не се намери правителство, което да построи още 50 км от нея до пътя Ловеч - Плевен, от Плевен до Русе пътя е що-годе прав и добър. Въобще, аз за последните 10 години помня поне 5 Национални стратегии за развитието на туризма, образованието, високите технологии и прочие глупости. Нито туризма ни се разви, нито образованието ни цъфна, та върза, а що се отнася до високите технологии, май са имали предвид развитието им на по-висока надморска височина. А и какво може да се говори на фона на закритото ДЗУ.
  7. Не искам да ме управляват хора, които прескачат от партия в партия като скакалци. Примери много - като почнете от Камов и Томов отляво, та стигнете до роенето в дясно. Например не мога да приема насериозно Яне Янев, по простата причина че тръгна като земеделец, а сега се прегърна с агент Николай и си направи ... каква му партията, дясна ли е? Тоя ли ще обявява подкрепа за правителството на ГЕРБ? Тоя, дето хвърли димка на конференцията на СДС, а после се коалира с тях? Чакайте малко, него не го ли изгониха от парламентарната им група поради подозрения в купуване на гласове? Той ли беше поставил за водач на листата си в Перник човек, срещу когото преди години беше свикал митинг и го бе обявил за мафиот?
  8. Можете ли да познаете чии са тези думи: "Доган е най-добрият политик, възхищавам му се". Не?! Кликнете на линка, ще си припомните много бързо... Кликнахте ли? Сега - как да приема за нормално ГЕРБ да ме управлява? Как да приема за нормално премиерът да бъде човек, който бодро рапортува в новините на Дарик "Цяла София е изчистена до асфалт" докато аз газя снега пред Спортната палата? Кой да ме управлява - този, дето докато беше главен секретар в МВР нито вкара някой престъпник в съда с неоспорими доказателства, защото по-лесното е "Ние ги хващаме, те ги пускат". И който не забелязваше сараите на Доган през предния мандат. И който не е много убедителен, когато става въпрос за Йоца Амстердам и неговото пребиваване в България. Нито пък за бизнеса му от 1990 до 2001 г. Човек, дето толкова мрази комунистите, че е членувал в БКП и отказал да се деполитизира и затова е напуснал. Много наивно, на фона на хиляди човешки съдби, смазани от тоталитарната машина МВР. На фона на хора, смазвани и физически, и психически, и въпреки това не подали молба за членство в БКП. Или пък обратното - комунисти, минали през лагерите, и въпреки това не отказали се от идеалите си.
  9. Не само това. 35 години се смеехме на Тодор Живков, че бил без образование. Я да погледнем какво образование и какъв трудов стаж имат сегашните - Станишев - няма и ден трудов стаж, дипломиран историк, с дипломна работа за ролята на униформата в Съветската армия. Велика тема, няма що. Бойко - пожарникар. До вчера е имал общ бизнес с разни полукриминални елементи, днес е пръв борец срещу престъпността. Юпитата на царя - те се оказаха образовани, умни, можещи, свързани с разни контрабандисти и далавераджии и удивително способни да работят са себе си.
  10. Сега си представете пазар на домати. Отивате, харесвате си едни, но продавачката ви казва - доматите не се избират, каквито ти дам аз! Ще си купите ли? Ами ако са неузрели, натъртени, смачкани? Ами ако доматите на целия пазар са развалени, няма ли да кажете - ще изчакам. И що за народопсихология е това всеки път да си избираме поредния месия, да му възлагаме толкова надежди, при положение, че Мухобойко е доказано мрънкало и за 4 години в София все някой му е крив. Да не говорим, че от 2 години има пълно мнозинство в СОбС. Да е сменил автобусите от времето на Янчулев? Да е изчистил бездомните кучета? Да е запълнил дупките по улиците? Дори метрото, дето го пусна от Младост до Стадиона даде отказ на втората седмица, да не споменавам калпавото строителство и течовете. Поне едно нещо да беше хванал и систематично да го беше свършил - автобуси, улици, кучета, осветление - поне едно. Ама все някой му е виновен - ако не е Станишев, ще е гравитацията.

Ето такива хора не искам да ме управляват. А кой да ме управлява ли? Честно казано, не знам. Не виждам нито един от тия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!