27 юли 2009

Новото правителство

Днес гласуваха новото българско правителство.

През последните две седмици имаше засилено говорене за отговорносттаa на ГЕРБ за съставяне на правителство. То не беше броене на депутати, то не бяха клетви във вярност, но с едно на ум, то не беше уплаха от реваншизъм и консултации. Групичката на десните, повярвали си след разгромните 7,8% започна един мисловен процес, едни консултации, та цели две недели. И аха - аха СДС и ДСБ да не подкрепят правителството. Такива едни мрачни облаци надвиснаха над страната, че здравите сини сили се взеха в ръце и решиха - за едната гола чест! Нищо, че Бойко обещал на хората да не прави коалиция с Костов.

В същото това време АТАКА показа как безрезервно се подкрепя правителство. С какво точно ГЕРБ се вписаха в представата им за партия, която трябва да се подкрепя не стана ясно, но то при Волен нищо не е ясно.Срещу какво - не е ясно.

За РЗС няма какво да говорим, там Яне с най-малко депутати най-много вдига пара. Той, с неговите 10 бройки и условия поставя, че иначе няма подкрепа за ГЕРБ, че и хора се опитват да му откраднат.

Ех, това е наследеното от някогашното СДС - дребни душици, книжни тигри и медийни герои.

В цялата шумотевица се загуби едно срамно упражнение върху нашето съзнание. Бойко от две седмици повтаря как той поема огромна отговорност, като съставя правителство. Че видите ли, ако не го подкрепим, отиваме на нови избори, а отговорността за това ще я носят БСП, ДПС и онези, които не го подкрепят.

Да му се чуди човек, толкоз време покрай Тодор Живков и царя, само това ли научи?

Защо Бойко, защо бе, Борисов, отиде на избори, ако не да станеш министър - председател, ако спечелиш? Сега паметник ли да ти издигнем, или президента да те награди с орден за това, че си съставил правителство?

Дали Барак Обама преди инагурацията си ги е ръсил такива недомсисци? Представям си го - ако не ме изберете, голяма беда ни чака, нови избори и прочие. Или, хайде да не ходим толкова далече - къде в Европа лидера на партията, спечелила почти 50% от депутатските места, заявява - Ей, голяма отговорност поемам.

Ех, Бойко, Бойко, какъв герой си, какви родилни мъки ти струва това правителство ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!