21 септември 2018

Върховенството на закона

"Те се събраха и аз реших" ...
" ... СДС да номинира конституционен съдия, депутатите на ГЕРБ ще го подкрепят. Ако иска Синята коалиция в парламента, да си изберат най-добрия, най-достойния за конституционен съдия, да го предложат, да мине всички прозрачни процедури, оттам нататък депутатите на ГЕРБ ще го подкрепят в парламента." ...
" Извади митничарите от там ... поел съм ангажимент ..." ...
"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?" ...
Мачле в 2 следобед, докато в Народното събрание текат дебати за промени в Конституцията на страната ... Или пък оставка на председателя на Народното събрание след кафе с премиера - в една парламентарна държава би трябвало да е обратното.
То примерите за непознаване на закона и за погазването му от страна на премиера са десетки, ако реши да се разрови човек и да си напрегне паметта.
Примери за това колко прост и неграмотен човек ни управлява. 
Ето затова се изнасят чуждите инвеститори от България.
Защото всичко се решава не според законите, а според кефа на нашия тъпчо. Ако е вкарал гол, ако Мая му е пуснала, ако, ако ... 
То да беше тъп и прост, но да имаше грамотни хора около него, съветници, да го приемеш някак, ама няма. Те Цецко и Цецка от прости по-прости и всеки е по-прост от другия. 
Толкова сме затънали в тази псевдозаконност, в това заобикаляне на закона, в това движение на ръба, че вече едно спазване на закона ни се струва закононарушение. 
30 години вече си говорим за върховенството на закона ... 30 години! 
Много сме силни в приказките ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!