22 май 2021

По адвокатите ще ги познаете

Невинните в България се познават още преди да започне делото. 
По адвоката им ще ги познаете.
Ето, например, Менко Менков - защищаваше навремето Цветан Цветан по делата за "6-те НЕ", по делото за незаконното подслушване и Цецоу беше оправдан. Преди това беше адвокат на братя Галеви, които не бяха оправдани, но братя Галеви в затвора ли са? И Цветан Цветан не е.
Сега Менко е адвокат на Иван Пилето. На Пилето, като се има предвид какви щети нанесе с явяването си пред комисията "Манолова" май и денонощна охрана ще му трябва скоро, не само адвокат, и регулярно медицинско наблюдение, да не го сполети някой неочакван инфаркт като Мишо Бирата или Ваньо Танов, но засега се е ограничил с избор на адвокат. И не кой да е, а Менко. 
То вярно, че според принципите на правото всеки има право на защита, но като видя, че някой е представляван от Менко ми е ясно колко е невинен. Като им видиш само невинните муцини на Цветанчо, на оная шушумига Аврамов, на Иван Пилето, на разните други невинни и набедени, потърсили закрилата на правосъдието или пък привлечени от него, та само като им видиш суратя и кой им е адвокат и ти е ясно, че правосъдие може да чакаш не от Темида, а от Калашников.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!