06 май 2021

Храброст

Гергьовден. Денят на армията, на храбростта.

По телевизиите обясняват наред как се готви агне, разни военни обясняват за армията днес, разни интелектуалци разсъждават за храбростта и смелостта, за това къде днес да търсим змея. Абе ден на храбростта е, трябва някой да обяснява какви и къде са ни днешните змейове, които да бъдат убити от Свети Георги. Цяла сутрин следват включвания и от жълтите павета, от трескавата подготовка за военния парад, пак с интервюта с военни, най-вече пилоти, да разясняват каква е разликата между миналогодишия парад, когато знамето се е носело от изтребител и тазгодишния, когато знамето ще го носи боен хеликоптер. 

А вчера един човечец, на който му е писнало да го правят на маймуна взе, че си отвори устата в Народното събрание, пред парламентарна комисия относно корупционните практики на управлението на Бойко Борисов. За изнудвания, за врътки, за кюлчета, за натиск от страна на министри, за заплахи, за поръчкови прокурорски обвинения, за елитна проституция, за снимки. Разказа си го човекът едно към едно както си е. И никаква реакция от елитните телевизии тази сутрин. Те бяха заети да разказват за Свети Георги и змея и за храбростта.  

В белите държави днес сутринта репортери от всички телевизии щяха да са обградили главният прокурор с въпроси дали е образувана прокурорска проверка по изнесената информация, защо споменатите политици не са подследствени и т.н. Телевизиите вместо рецепти за агнешко щяха да предават пряко от прокуратурата, от къщата на споменатия премиер, щяха да искат среща с него да го питат вярно ли е изнесеното, срещал ли се е с въпросния бизнесмен, не се ли притеснява, че го замесват в такива схеми, защо все на него се случва това и още много неща, за които се изисква съвсем малко храброст. Съвсем малко ...




Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!