19 март 2016

Държавата на Ториното

http://nws2.bnt.bg/p/t/o/torinoto-238616-810x0.jpgИво Ториното само за 2 седмици направи смешна цялата държава.
И не толкова с въпроса си „То кой не е криминално проявен днес в България?” – сигурно всичките му приятели и бизнес-партньори имат някаква регистрация в полицията, та той си мисли, че това е нормално. Но не е в това работата -работата е в реакцията му.
Седи срещу него някаква репортерка от бТВ и му се прави на интересна: „Ама вашите хора нямали договори!”.
„Ще им направя договори!” – отвръща Ториното.
И се почва.
На данъчна проверка в офисите на Ториното се изсипват цяла рота барети, барабар с данъчните (това наистина ли е нормално?), ровят, ровят и намират няколко граждански договора с биячите от Околвръстното.
Единия – фитнес-инструктор, другия – домакин, третия – к`во там беше, не помня, шофьори също си беше назначил. И всичките на 4-часов работен ден и с 210 лв заплата. Всичко е чисто, всичко е редовно, всичко е на светло!
Па няма данъчни да се поразровят и да ги питат: добре бе, сине майчин, с 210 лв на половин работен ден как свързваш двата края? Бъдете сигурни, ще се окаже, че мама и тате още им дават пари. Като е почнал тормоз, като е почнала гонката по устав, да си е докрая, както си пише по книгите. Той Ал Капоне е вкаран в затвора не за убийство, а за неплатени данъци, ма кой да ги знае тия неща, кой да ги мисли?
И държавата с цялата си мощ, със се данъчните и баретите какво да прави, подви си опашката и си замина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!