08 март 2016

Моят политически топ 3

http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/4/84/394/84394718_4408052_klara_i_roza.jpg
Клара Цеткин и Роза Люксембург.
Двете определено са ми извън класацията!

Отново е 8-ми март и съм решил да посветя днешния си пост на моят политически Топ 3 на жените - политици.
Така де, празнуването на днешния ден е започнало от Клара Цеткин и Роза Люксембург, а както сами можете да се уверите, външният вид и на двете е далече от всякакви поводи за радост и празнуване.
Забравете за Хилари Клинтън и Мадлин Олбрайт. Няма да си говорим и за Клара Цеткин и Роза Люксембург даже! Всъщност, ако смятате, че тук ще ви облъчвам с информация за кариерите на разни жени-политици, за това колко дръвчета са засадили, с колко ветерани/инвалиди от войните са се срещнали и колко деца-сирачета са нахранили и обгрижили по-добре цъкнете на нещо друго.
Аз, да си призная, жените-политици ги оценявам по едни малко по-други критерии, които не включват километри прокопано метро или умение да се управлява багер/снегорин.Както е казано в Библията: "Който има очи, ще види, който има уши - ще чуе."
Сара Пейлин
Колинда Грабар-Китарович
И така, на 3-то място в моята класация е Сара Пейлин, екс-губернатор на Аляска и кандидат за вицепрезидент на Джон Маккейн през 2008 г. Сара има доста голяма физическа прилика с Лиса Ан, което помогна на последната да изиграе главната роля във филма "Who's Nailin' Paylin?" ... определено не сте го гледали, аз също не съм. Помня, че по време на кампанията излязоха разни компромати по адрес на Сара, първо я атакуваха за дъщеря и, че била много разпусната (или изпусната беше, не помня точно), после беше объркала нещо елементарно, от рода на "Каква е разликата между Иран и Ирак?", та и за умствения и багаж се повиха едни съмнения, но тя жената беше кандидат за вицепрезидент, не за шеф на тамошната академия на науките.
На 2-ро място е новоизбраната хърватска президентка Колинда Грабар-Китарович. Не знам с какво се е занимавала преди да стане президент, но честно казано, не ме и интересува особено. Видно е обаче, че хърватите не спят като трябва да си избират президент. Е на такава президентка може да и простиш всички гафове, не като нашето мрънкало, да прасне американски връх в новогодишното си обръщение, а после да се пъчи, че сам си пише речите. Честно казано, искаше ми се и Марга да изглежда така, тогава щеше да бие на изборите още на първи тур, и то разлика, ама пусто, и тук нямаме късмет.

23 фотографии женщин, которые каждый раз изумляют нас
Никита Клаеструп
А на 1-во място поставям изгряващата млада звезда на Никита Клаеструп, лидер на младите консерватори в Дания (на снимката вляво, с черната рокля). За Никита хептен пък нищо не мога да ви кажа, освен, че има навика да позира пред камери. Преди година време предизвика коментари в датското общество, след като се появи на благотворителна вечеря, облечена (силно казано) във въпросната черна рокля. Видимо е от категорията "Умна и красива". Но пък момичето определено има данни и след като красотата ще спаси света очевидно на нея ще се падне огромна част от усилията. Първото и място е повече като насърчение, все пак момичето е изгряваща звезда, тепърва ще развива своя потенциал.

P.S. Нарочно изключвам любовниците на Берлускони и гимнастичките в Руската дума, че почне ли се там, няма спиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!