17 март 2016

Ако беше в Германия

36e779e785048bf070e27aa5e2c7634eМисля си, какво ли щеше да е, ако  инцидентът на бул. "Черни връх" се беше случил в Германия?
Щеше ли да се стигне до побой? Едва ли. Не щото германците са по-възпитани и миролюбиви от нас (две световни войни са започнали), май по-скоро щото нямаше да има време за това. 
На втората минута там щеше да цъфне полицай, който да вкара малко ред в цялата история. Да види има ли, няма ли пострадали, кой е виновен, кой е ядосан - и т.н. Щото най-малкото хората там имат камери и ги ползват по предназначение. А у нас - полицията, по думите на очевидци, пристига след повече от час, въпреки че най-близкото районно е на 20 мин пеша. А все пак говорим за центъра на София, където още по времето на Тройната коалиция монтираха `намколко си камери срещу престъпността и тя не знам с колко процента вече е паднала (то си е е***о майката направо). Представям си ако това се случи в крайните квартали на София, в Дружба 2 например, или във Връбница, или в някоя от циганските махали, то вместо полиция и линейка направо могат да пращат поп и катафалка. 
Ако беше в Германия въпросният случай, повярвайте ми, и Павел Чернев нямаше да се мота по телевизиите и да се обяснява какво добро момче всъщност е подзащитният му и как криминалната регистрация преди години едва ли не е била съдебна грешка и полицаите и досега го търсили въпросния бабаит да му се извиняват за нея. Не за друго, той  може и много добър юрист да е, но веднага щеше да изплува случаят от магистрала Тракия преди години и да му напомнят, че след като тогава е лъгал публично, каквото каже днес няма основание да се приема за чиста монета.
Мутра с брада тип "Азис"
Ако тази катастрофа се беше случила в Германия, на пострадалата приятелка на мутрата с джипа (Веселка ли е, Меселка ли е, ква е там) след като и сложат пирон в ръката, щяха да и направят и един безплатен преглед при офталмолог и да и предпишат напълно безплатно едни очила с по-голям диоптър като толко не е видяла побоят на метри от нея. За съжаление, нито в Германия, нито на други места, да не говорим за България може да има операции против наглост и тъпота, така че менталното състояние на въпросната Веселка и в Германия би си останало на същото ниво.
Ако беше в Германия обаче, тамошната мутра нямаше да го приема толко навътре един джип втора ръка - голяма работа, ще си купи друг. Това е проблем за българската мутра, която е мутра само с джип, и то втора ръка, па ако е и с газова, лелей! Така де, сега като е без джип, само с брада и тъмни очила и хората вместо за мутра, ще го вземат за фен на Азис или Фики.
А такива в Германия няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!