17 юни 2024

Пряко включване от Стара Загора

Миналта седмица в сутрешния блок на бТВ направиха пряко включване от старозагорската РИК с последни новини около броенето на протоколите ... и в този момент, честно казано, забравих за какво точно бяха изборите!

16 юни 2024

Вишни

Вишните на село узряха вече. 

А аз не мога да ги понасям, честно казано, но пък от тях става не лош сироп. Ако имаме късмет следващата седмица ще има и сироп.

11 юни 2024

Гръцко джамбуре

 За пръв път съм в компания, в която честно казано, вегетирам - не съм на мениджърска позиция, занимавам се с неща, с които би трябвало да се занимавам преди 20 години, но пък ми е спокойно, удобно и донякъде (засега) финансово изгодно. 

Та чорбаджиите решиха по случай втория рожден ден на фирмата да ни направят team building. Не къде да е, а в Гърция. И то някакъв баровски хотел на един от ръкавите на Халкидики. Имаше години, имаше други фирми, правеха се team building-и за чудо и приказ, но времената се менят.

В общи линии голям кеф беше, тишина и спокойствие за 2 дни. Колегите се опитаха да организират някакви игри и състезания за нас, ама аз си ги бях организирал още от София - носих си табла, карти и ракия. За мое огромно съжаление мога да кажа, че това, което идва отдолу е слаба работа - табла не играят, белот също и с ракията също са зле. 

09 юни 2024

Магьосникът с №14

 За Йохан Кройф каквото и да се напише, е малко. 

За него казват, че първо е променил футбола като играч, а после и като треньор. Големите успехи на Барселона от 90-те минаха под негово ръководство, а шампионските титли в последните 20-25 години са заложени в неговата философия за развитие, която е начертал в Барселона през 90-те.

Гледал съм доста клипове с Йохан Кройф, до един показващи нещо уникално и феноменално.

Йохан Кройф с вечния №14 - и в Аякс, и в Барселона, и в Холандия.

14. Не е случайно.







08 юни 2024

Вълшебният халф

 Той беше вълшебен халф. Той беше част от една от най-силните халфови линии в историята на футбола. Той беше европейски шампион от Евро' 84. Той беше един от малкото цветнокожи футболисти в националния отбор на Франция. Той подаваше, а Платини завършваше.

Той е Жан Тигана.

Вълшебен халф.

Той носеше №14.

Спомнете си го, когато гласувате в неделя.





03 юни 2024

Изборни съвпадения

 Хенри беше много голям играч. Играеше с 14 номер.

Случайност?