02 октомври 2016

Още веднъж сребро

Симеончо пак взе сребро на турнира на Флорина вчера, този път раздели първото място с Божидар, но отстъпи по коефициент.
В първия кръг на Симеончо се падна някакво момиченце, не очаквах проблем и така се получи, Симеончо си я разби без да си дава особен зор.
Във втория кръг на Симеончо му се падна едно момченце, Сергей, от неговата школа, заедно ходят на тренировки, но онзи е по-голям с две години и доста по-опитен, както се оказа. Сергей го матира, Симеон сгреши и взе една пешка вместо да избяга от матова атака. В противен случай губеше пешка, но пък Сергей щеше да остане с крайна пешка, която трудно би излязла. Както и да е, Сергей си го надхитри, спечели си партията.
Ако има нещо, за което ме е яд, е партията в третия кръг. На Симеончо му се падна някакво момченце, видимо по-голямо от него, с очила и шапка, която му стоеше като тенджера на главата. Та Тенджерата го би, а беше се свил в началото, не очакваше очевидно да спечели, голяма радост беше след партията. Симеон уж стоеше добре, не знам какво се разсея и какво не видя, но крайният резултат не беше в негова полза. Лошото на тази загуба беше, че го изпрати срещу по-слаби противници в следващите кръгове и, съответно, му свали коефициента.
В четвъртия кръг на Симеончо му пратиха едно момченце с анцуг на ЦСКА (онова, дето фалира), съответно имаше бой, шамари и сръбска музика, Симеон много бързо го приключи, просто беше паднал много назад в класирането и му идваха слаби играчи. Така беше и в петия кръг, едно момиченце този път игра срещу него, Симеон после каза, че тя е играла много бързо, без да мисли, раздавала си е фигурите по две за лев. 
Когато играеш с по-слаби от теб, така е, понякога имаш чувството, че си губиш времето, но пък от такива играчи най-лесно се губи.
И така стигнахме до шестия кръг, където му се падна някаква девойка на 13-14 години, викам си "Тая сега ще го разнищи!", по едно време гледам другите партии свършват, Симеон още играе, отидох да надникна какви ги върши, доста добре се представяше, в един момент почна да прибира къде пешка, къде офицер, остана с топ и офицер срещу топ, смени топовете, произведе дама и я матира без проблем.
Накрая обаче се оказаха двамата с Божидар с по 4 т. в категорията си, но коефициентът на Симеон беше по-лош и съответно, остана на второ място.
Нищо, другия път!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!