25 октомври 2016

За доброто на България!

Изборът на президент е сериозна работа, все пак не избираме квартален месар или отговорник по физкултурната дейност. 
Не очаквах БСП да застане зад ген. Радев, по-ми се вярваше, че ще намерят някаква неясна тяснопартийна кандидатура, която трудно ще се разпознае от обществото - дори бях готов да гласувам за Маргарита Попова, стига да се беше кандидатирала. Генерал Радев приятно ме изненада, най-малкото, защото за разлика от паркетните генерали от десницата (Атанасов и Борисов), той е спроеви генерал и е произведен в генералски чин в съответствие със законите на страната, а не за престиж и от куртоазия.


За разлика от паркетния генерал-лейтенант Борисов, който веднъж преди години се качи на хеликоптер и след това обясняваше надълго и нашироко какъв риск за живота си е поел, понеже хеликоптерите нямали система против обледеняване, щото Станишев толко е разбирал и такива ги е купил, калпави, Румен Радев е летял, като собственоръчно е пилотирал и е излагал живота си на риск всеки път (както се казва в един виц, гледай броят на излитанията да ти е равен на броя на кацанията), пък не се е обаждал да разправя колко е смел и как за малко да стане зян.
Забелязвам, че ген. Радев има много конкретни послания - строим ограда против бежанците, но те си влизат безнаказано у нас; сръбската ни граница се охранява къде-къде по-добре, отколкото турската, и то от сръбска страна, не от наша; ЕС ни подготвя за бежански център, за гето; Борисов е сол-ташак на Ердоган, прави някакви малоумни совалки между Анкара и Берлин и файда никаква; споразуменията ТПТИ и CETA  не ни изнасят, не са за нас, обслужват мултикомпаниите, а не обикновения човек. 
Та затова, народе, мисли като гласуваш, мисли като влезеш в тъмната стаичка, мисли каква е разликата между ежедневните ти проблеми и партийните клишета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!