06 март 2017

Тия ни цакат с топла бира

След 27 години преход, пазарна икономика и възраждане на частната инициатива тия дни се разбра, че храните, които западняците си правят за тях се различават от онези, които ни продават на нас, източноевропейците. Стандартните номерца: повече сол и сланина и по-малко месо в кренвиршите, и с какаото в шоколада ни удряли гадовете, а в кока-колата си слагали захар, а на нас ни пробутвали фрукто-глюкозен сироп. Скандалът тръгна от Словакия и останалите страни от Вишеградската четворка, но днес към него официално се присъедини и България.
Ще се присъединим не, ами ...
У нас производители и търговци пазят реномето си и доброто си име. Т`ва да ти продават неузрял кашкавал, сирене с палмово масло, сухо мляко и соя, кисело мляко със сухо мляко, нишесте и мая за сирене, кренвирши със соя, сланина, кожички и "дупета", т`ва пилешко с водни инжекции или луканка с 20-годишно замразено месо - това у нас е абсурд! Т`ва го правят гадните западняци само защото ни завиждат, тя`ната мама, ние - не! То дори и необходимост от стандартите "Стара планина" нямаше, но Миро Шкембето нали все за нещо трябваше заплата да взема.
А и някой от нас да е криввал от правия път, то е било под влияние на гадните западняци, дето са дошли тук да печелят от бедните българи (източноевропейци като цяло). Не стига, че им скъпи храните, ми и с боклуци ни ги пълнели, с нашите сиромашки левчета си пълнят гушите и дебелеят! 
Така че правилно сме се присъединили. 
Крайно време беше да им кажем, че вече им не вярваме и че знаем, че ни цакат с топла бира!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!