08 март 2018

Образованият убиец

История на убийството в Пловдив: докторът дебне крадеца, убива го, после се обажда на приятели, почиства следите, кръвта, дори прави опит да изтрие и записите от камерите. Прокуратурата два дни е пълен пас, обаче на третия прави една пресконференция и разбива на пух и прах известното до този момент (доблестният доктор е защитил живота и честта на семейството си срещу двама въоръжени апаши). От изнесеното от прокуратурата нещата си отиват накъмто предумишлено убийство, щото да наблюдаваш някого половин час и после да отидеш с пистолет да го видиш добре ли е, да не му тежи откраднатото направо си говори за обмисляне, но едва ли прокуратурата ще посмее на фона на протестите в зашита на д-р Димитров.
Пък то и аз да съм, да ми влезе някой в гаража да рови, и аз ще го гръмна. Крадци-мангали много, лекарите са кът.
А и на хората им писна с глупостите на закона - да ти влезе някой в имота и да почне да тършува, и да трябва да го питаш има ли пистолет, щото се каниш да го гърмиш. То с тия закони вместо един пистолет на черно трябва да купуваш два, че да можеш втория да му го сложиш на крадеца в джоба след като си го гръмнал успешно.
Отклонявам се.
Да се върна обаче към шесторното убийство в Нови Искър отпреди 2 месеца. Там нароченият за убиец Росен Ангелов се оказа пълен левак в сравнение с д-р Димитров: убива шест човека, после пешачката към вилата с в. Луково, където си ляга в спалния чувал, гледа детско порно на таблета си и след това решава да се самоубие. Няма да чисти следи, няма да замита след себе си, няма да бяга в чужбина - в чувала и на таблета. Убийството си е убийство, ама детското порно си е по график. И там прокуратурата си мълча няколко дни, пък накрая дадоха една пресконференция, изкараха го Росен Ангелов педофил, който се интересува от жени, нищо не казаха що му е трябвало да убива всички в къщата, при положение, че Кети се е срещнала с него извън нея, а за онова тефтерче, дето го намериха покрай джипа и пък въобще забравиха.
Та поведението на всеки един убиец след като му свърши работното време може би е въпрос на образование - е го доктора, човекът с висше, чел е, филми е гледал, знае, че трябва да замита следите, да унищожи всяка улика, водеща към него. Чел е човека, не е като Росен Ангелов, дай му на него детско порно знае да зяпа, ни книга е чел, ни филми е гледал, да се не сети, че ще го хванат.
И да се чудят после прокурорите какво да говорят по пресконференциите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!