22 юли 2020

18 срещу 14

На Васил Божков са повдигнати 18 обвинения.
Христо Иванов е внесъл 14 страници сигнал срещу Иван Гешев с искане за отстраняването му за уронване на престижа на съдебната власт.
18 срещу 14.
Кое тежи повече?
Дали 18-те обвинения срещу Божков ще издържат в съда? Поне едно? И няма ли кой да попита Каренин къде бля прокуратурата, на Божков е обвинен в организирането на 4 (четири!) убийства, изнасилванията няма да ги коментирам. Па как никой не го викна онзи шушляк Цветомир Найденов да го пита "Ти бе, този, като знаеш че Божков е изнасилил, що си трая досега?"
Няма ли кой да пита Каренин къде спа прокуратурата досега?
Обвиненията в организиране на престъпна група няма да ги коментирам, в "Децата на Арбат" много подробно е обяснено как се съставя обвинение в подобни престъпления (а там нещата са къде-къде по-сериозни, обвиняват в организиране на покушение срещу другарят Сталин).
А дали върховните магистрати няма да изоставят благородната си поза на блюстители на правосъдието и не вземат да разгледат насериозно сигнала на Христо Иванов? Не че съм го чел, но и аз съм на мнение, че Гешев уронва престижа на прокуратурата. Най-малкото с тъпотията си, неотговаряща на поста който заема. С външния си вид и с манталитета си по-му отива да е зарзаватчия в някоя квартална бакалия, то само това стига за уронване.
Та, кое тежи повече, 18 или 14?
Въпрос на цивилизационен избор, както би казал Петър Стоянов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!