31 октомври 2021

Неравната битка

Година след епичната битка днес водих втора серия с Гугъл пакета.

Не знам какво точно се разсърди бай Тръмп на Китай, то, дето каза адмирал генерал Аладин, Америка е построена от негрите и принадлежи на китайците, то толко кредити са им наляли, че ако си ги поискат утре сигурно бай Байдън ще дърпа шалтера, но да не се отплесвам.

Първата лампичка ми светна преди 3-4 дни, когато на тати Пинцесата ревна, че и няма приказките на телефона (тя ползва стария ми Хуавей, който е отпреди бай Тръмп да се сдърпа с китайците и който нямаше проблеми с Гугъл пакета). Позачудих се, ама после реших, че нещо ъпдейтите на телефона са му дошли в повече, той си е старичък, паметта му е ограничена, та нормално да изчезнат приложенията.

После обаче решавам да си инсталирам Гугъл Пей, да си плащам с телефона чат-пат. Следва проверка за сигурност от страна на Гугъл Стор, и опааааааааааа - вашият телефон не е сертифициран за Гугъл.

Ми не е бе, ваш`та мама, нали се скарахте с китайците. 

Аре почвам горната операция отначало, ама нъцки, не става, софтуера на телефона е ъпдейтнат много висока версия, трябва да връщам на по-долна версия. 

Е да де, ама като не знам как?

Как, как, аре почвам да ровя по форуми, по клипове (в youtube има доста добър набор от клипчета, които обясняват как се решават и двата проблема, и с даунгрейда, и с инсталирането на Гугъл пакета). Аз някакси се изхитрих да комбинирам инфото от клипчето за даунгрейда със съветите на моите приятели от mobility.bg, но в крайна сметка успях за около час да се справя с всичко. Имаше и вариант с едно приложение, през него да се изтегли целия набор на Гугъл пакета, ама нещо не ми хареса, много дърводелски ми стоеше. Та си заложих на по-сигурното, викам си, ще се боря, ама ще се справя. Върнах до първичната версия на фирмуера, после почнах едно по едно инсталацията на приложенията, накрая инсталацията и тръгването на Гугъл Плей не стана като по вода както преди година, но все пак стана.

И сега си знам, няма да плащам с телефона си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!