11 март 2024

Ящик водки

Помня, в средата на 90-те по руската телевизия се завъртяха една серия клипчета, посветени на тогавашните им президентски избори - "Голосуй или ты проиграешь". Сега, каква е логиката в случая, не мога и до ден-днешен да си обясня - ако не гласуваш, ще загубиш. Какво точно печелиш, не знам, но очевидно идеята е взаимствана от годините на социализма, когато комунизмът беше на хоризонта и още малко и всички щяхме да спечелим.

Очевидно нещата в Русия малко са се променили през тези години, философията пак се върти около идеята, че ако не гласуваш, много жестоко ще се прецакаш. Подобни идеи се въртят през годините, като се сменя съвсем леко рекламния слоган - например тази реклама ти казва "Голосуй, а то проиграешь ..." - не си гласувал, а на другия ден те викат в армията, педерасите са задължителни, в армията има негри. Ужас някакъв! И всичко това ще се случи, защото не си гласувал, а тези, които са гласували, са избрали неправилните хора. 

Същата философия навява и последното клипче, което видях из мрежата тия дни: гласувайте, че иначе не знаете какво ще стане. Само че при тази пародия на избори в Русия не виждам логиката в подобно видео.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!