07 юни 2012

Генерал Ганю

Преди години, в края на мандата на Иван Костовото правителство имаше вълна от протести против тогавашния министър на правосъдието Теодоси Симеонов. Нарекоха го дори "Топидиота на правителството", а по-милото обръщение към него беше написано на един плакат - "Теодоси, Теодоси, ти министър на какво си?"
Такива като Теодоси в настоящето правителство с лопата да ги ринеш, генерал Аню например. 
Да си министър на отбраната, а по дух да си фатмак е едно на ръка.
Да си генерал, а да мязаш на артелчик също.
Ама да си офицер, а да се държиш като наакано хлапе вече ми иде много.
Да се изправиш изтъпаниш на трибуната на Народното събрание и да поискаш по-строг контрол върху фирмите,  утилизиращи боеприпаси е все едно пазачът на склада да се оплаче, че някой е влизал и е откраднал нещо. 
И да мигаш тъпо на парцали.
И за капак да се окаже, че служителка баш в твоето министерство е била на аванта на остров Бали, а пък мъжленцето и въртяло бизнес със същото това министерство. 
В някои държави такова нещо води до уволнение на служителката, яка данъчна ревизия за съпруга и и, съжалявам, господин министре - до министерска оставка, на фона на пукотевицата край Петолъчката.
В други държави пък досега да са ги разстреляли и тримата, или най-малкото да секат дърва в Сибир или да добиват злато в Магадан.
Не и у нас, обаче.
Ние ще търпим чучелото начело на министерството, ще му слушаме глупостите и вайканията.
Служителката Хени Шиякова (а бе що за имена имат в администрацията - Бужка, Шинка, сега Хени?) най-много да я уволнят, макар че вероятно една задълбочена проверка не би открила конфликт на интереси, бъдете сигурни. 
Съпругът и ще продължи да си върти бизнеса необезпокояван.
Животът продължава.
Дори когато министър на отбраната ти е Ганю Балкански.

2 коментара:

За Бога, братя, коментирайте!