01 юни 2012

В една група

Свят широк, хора всякакви и всеки я кара така, както я разбира. 
Ей го и Тъпанарят от Банкя доволен, че сме в една група с Германия. Ама само той е доволен де, те германците не мислят така (как си я представяте Меркел да направи пресконференция и да обяви, че е в една група с България?). По Немско сигурно не я знаят нашата поговорка за жабата и вола.
В същото време вчера за пореден път изтече информация за грамите на американските посланици и тяхното мнение за Борисов - в общи линии криминално минало, контрабанда на амфетамини и горива. Казвам за пореден, защото не е за пръв път информацията за грамите да се коментира в медиите. Само че това за нас е тема табу, защото по принцип не е истина. А не е истина, щото Бойко не я е коментирал. А не я е коментирал, защото не ги е чел тия грами. Така де, да не е "Винету"? Няма значение, че когато ставаше въпрос за Румен Петков и неговата виза, същите тия посланици бяха от добрите и информацията от същите източници беше взета за чиста монета.
Само че тези грами волю-неволю ни поставят в група с една друга държава, която група видно е Борисов не иска да види - иначе на всеки друг ще му извади очите. А именно: в Европа само премиерите на България и на Косово са сочени като хора с криминално минало.
Е, къде по-приятно е да си в една група с богатата и силна Германия, отколкото с мършавото и недотам признато Косово.
А аз съм доста любопитен - след като на едно посолство, респективно на разузнаването на една държава е известно криминалното минало на един министър-председател (или политик, в общия случай) има ли нещо, което им е известно, но не е изтекло в грамите на "Уикилийкс"? И само на едно посолство/едни тайни служби ли е известно? Дали някой някъде не държи нашият тъпанар с нещо друго?
Иначе разбиранията на премиера-тъпанар (затова след малко) го поставят пък в една група с министър-председателя Симеон Сакс-Кобург-и-Гота. Онзи съживяваше българския бизнес с чешмички, тоя е доволен че, с европарите се правят съблекални, бани и клозети. Все едно досега работниците се събличаха на полето и си окачаха дрехите на пирон. Хората в белите страни с парите от ЕС правят ферми, фабрики, инфраструктура, нашия за два клозета и два реда фаянсови плочки в съблекалнята вече е готов тъпан да бие.
И друг път съм казвал, че от милиционер-тъпанар може да се получи само кмет-тъпанар и премиер-тъпанар. А в историята ни ще го групираме до един друг лидер-тъпанар.
От Правец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!