22 юни 2012

Монти Брустър от Банкя

"Милионите на Брустър" е лека комедия от 80-те години на миналия век. Холивудска боза, типична за споменатия период. В нея чернокож треторазреден бейзболист получава наследство от 300 000 000 долара от богат роднина (който пък се оказва бял) с едно условие: ще получи парите само ако успее да изхарчи 30 000 000 долара за 30 дни без да му остане нищо.
Само ризата на гърба му.
Та Монти (бейзболистът) се хвана усилено да харчи - то не бяха черпения, инвестиции в малоумни проекти като доставката на айсберг за арабските фермери в Сахара, то не беше кметска кампания, наемане на охрана, разни тапицерски истории, залози на куци коне и прочие захарен памук.
Съществен епизод от харченето на 30-те милиона беше демонстративният мач между Яките от Ню Йорк (New York Yankees) и Хекансакските бикове (отборът на Монти Брустър). Монти нае хеликоптери за своите бивши съотборници, 5-звезден хотел, специален стадион, на който да играят (във филма през стадиона на Биковете преминаваше жп-линия) - все неща, които пари струват.
Така че на мен напълно логично ми звучи новината за демонстративния мач между "Лудогорец" Разград и "Витоша" Бистрица. Още повече че след като премиер-министъра ни се е ограничил в четенето единствено до "Винету", вероятно в киното е спрял на "Брустър". Да не говорим, че всички в страната се изпотиха да обясняват в последната година как в "Лудогорец" се работи на много високо ниво, как там нещата са на европейско ниво и т.н. - едва ли не от "Барселона" са пратили треньори на стаж. Нищо, че в целия състав на "Лудогорец" няма нито един юноша на отбора, голяма част от играчите му са минали през "Левски", ЦСКА и "Литекс" и чеп за зеле не ставаше от тях докато ритаха в София и Ловеч, а приятелството между собственика Домусчиев и премиера Борисов дори не е публична тайна. 
Приискало му се да си види отбора шампион, направиха го. Приискала му се и Купата на България, дадоха му я.
Така имаше един друг тарикат преди години, който си правеше отбора шампион чат-пат, но в Европа веднага го разкриха. Сега споменатия тарикат влиза в ролята на българския Ходорковски, нещо много бързо го отказаха от бизнеса му преди месец, но както е видно, има достойна смяна в Разград.
Новите силни на деня имат нови приятели.
Нашият еквивалент на Монти Брустър, Биковете от Хекансакс и Янките - тоест, демонстративния мач е завършил 6:6 с по цели 4 гола на център-нападателите Борисов и Домусчиев. Къде е блял Матеус 2 години, та ги проспахме тия квалификации, не мож` си обясни човек! Къде спят скаутите на Барселона, Реал и Манчестер, не е ясно. 
Ей го, Бойкича, нахранил рибките и какво да прави, отива да рита, разбира се!
То не е лошо да поритва човек от време на време, па бил той и министър-председател. Лошото е, че това става тъкмо като си се изказал неподготвен за пореден път за готовността на България да въведе еврото и малко преди ЕЦБ да те перне през устата (ръцете). Само за сравнение, лани по това време имахме една сграда на КПП Малко Търново да измажем, за да ни вземат одмах в Шенген. Един вид, всичката Мара втасала, мач само не е играла. Отделно още се влачим на опашката на ЕС по доходи, още сме извън Шенген, още сме извън еврозоната, въпреки уверенията на Борисов, а да го питаш Борисов за чий ни е това евро, при положение, че и по-силни от нашата икономики се ослушват, не мож` ти обясни!
Нали сме стегнали колана и благодарение на икономията и мизерията ни вдигат кредитния рейтинг от разни агенции. Не че той се яде де, рейтингът, и не че се препъват чужденците да инвестират у нас при високия ни кредитен рейтинг.
Да се върна на събитието на вечерта обаче - демонстративният мач. Който е почнал, играл се е и е свършил - и нищо друго.
Бая събитие си е де.

2 коментара:

  1. Не е зле :)
    А футболистите на Динамо Киев тренираха като пренасяха чували с брашно .
    http://my-hit.ru/film/18750

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Данке!
      Той и Бойкича е пъргав като чувал с брашно, може нова мода да е

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!