21 юни 2012

Добрата ламя Дянков

Също като добрата ламя Спаска, финансовият дерибей Симеон Дянков прощавал на заловените от него прегрешили пушачи в морските заведения по родното Черноморие тези дни. И то в извънработно време, минавайки през заведенията по Слънчев бряг.

Не за пръв път казвам, че не е работа на един министър да се изявява като пъдарин, но пък щом го влече - няма проблем. Лошото е, че файдата от това няма, защото
Приносът за държавния бюджет обаче е нулев. Когато попадал на нарушител, финансовият министър не викал здравните власти, за да съставят акт, защото пушачите гасяли цигарите си.
Е, и тогава за какво е тази новина?
Да разберем, че Дянков е на море ли? А той в отпуска ли е, или е командирован? Или си работи в София до 5, а после се изнася към Слънчев бряг да лови нарушители? А къде в длъжностната му характеристика е записано, че финансовият министър ходи по заведенията да проверява дали се спазва забраната за пушене в заведения?
Или че Дянков е пич?
А как ще си напълним бюджета, след като лично финансовият министър великодушно опрощава подобни нарушения? До колкото си спомням, май само президентът има право да опрощава вземания на държавата. И докога с този манталитет "А бе то е забранено от вчера, ама ние ще си караме така още една седмица, за да свикнем."? Дали в Германия или Англия дават подобни толеранси на засегнатите от някаква забрана?
А дали германският финансов министър ще си позволи лукса да го раздава пич, и да опрощава глоби за нарушения, констатирани от самия него?
Няма разбира се - там финансовият министър не е некадърен счетоводител.
В една нормална държава въвеждането на забрана за пушене не се отлага, щото щели да фалират заведенията, видите ли. В нормалните държави след като забранят пушенето ви глобяват където ви видят да пушите на забранено място.
В нормалните държави ламята Спаска не е добра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!