23 август 2014

Авангардно

Не че някога съм разбирал авангардното изкуство (и съответно авангардистите), но авангардист-гей ми идва в повече.
Тия дни попадам на ей тази новинка:
Авангардист ще прави секс всеки ден в продължение на година в името на изкуството.
Като прочетете новината, разбирате, че на руския авангардист Миша му е скучно и криво на душата и е решил да прави секс всеки ден и с различни партньори. За това му състояние май е виновно обществото, което не разбира твореца в него и затова той е решил да го промени, като прави секс всеки ден на различно място, с различен партньор. Това хубаво, но се оказа, че Миша си е чиста проба педераст. И за да не си помислите, че е някаква тъпа шега, ето новината и на английски.
С годините гей-общността упорито натрапва на останалата част от обществото мнението, че хомосексуалните артисти (разбирайте всякакви хора на изкуството) са една идея по-различни от нормалните си колеги - по-интересни, по-талантливи, по-задълбочени и т.н. Техният поглед върху нещата от живота е от по-различен ъгъл, те виждат нещата в малко по-различна светлина, по по-друг начин. И възприятията им за добро и лошо, за красиво и грозно са малко по-така, малко по-различни и нестандартни. Да не говорим, че ако не бяха хомосексуални, нямаше да са толкова талантливи и обратно.
Сигурно е така.
Но аз, като прост и праволинеен хетеросексуален кон с капаци, не мога да разбера някои неща.
Не разбирам например, защо решението на руския педераст от арменски произход Миша да си разпори аналната дупка в следващите 365 дни въобще може да бъде някаква новина, с която си струва да ме занимават. А още повече - как това може да е форма на изкуство. Не разбирам как двама педераси на калъп на публично място (магистрала или тоалетна) може да е вид urban culture или форма на авангардно изкуство, докато двама хетеросексуални си е чиста проба нарушаване на един куп закони и разпоредби в зависимост от това, в коя страна по света се случва.
Много неща не разбирам, очевидно.
Лошото е, че когато подобни извратеняци изпълзят на припек, ако ги нариташ и ги пратиш там, където им е мястото излиза, че биеш твореца. А, не дай Боже, да се окаже гей - ужас, и го дискриминираш отгоре на всичко!
А това си е чиста проба ариергардно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!