19 август 2014

Кучи син, но наш! *

Ваньо Танов е от нашите! От добрите!
И как иначе?
Служебният премиер проф. Близнашки вижда в него "перфектния професионалист". 
Не знам къде гледа г-н професорът, за мен Ваньо Танов и тъп и прост милиционер, който, като един истински милиционер, не може да отличи ЕГН от телефонен номер. 
Ма не ми разправяйте, че тоя ще оправя дупката в бюджета бе, тоя е по-голяма дупка от тия 900 млн. Митниците открай време са партийна хранилка по време на избори, още времето на Христо Бисеров и СДС. А познайте сега дали Ваньо Танов ще се занимава 2 месеца с дупката в бюджета?
Прокуратурата пък не вижда в него вина в онези разговори "Ало, Ваньо" и случаят с Мишо Бирата. Тоест, може и да вижда, но 4 години тройни и петорни експертизи не можаха да установят записа автентичен ли е, или е фалшив, и въобще това е работа на КГБ и марсианците. Малко са 4 години даже, още 4 трябваше да го разглеждат, но пусто, назначиха Ваньо отново в митниците и трябва да го изчистят набързо за пред хората.
Така де, не ги е казвал ония думи в онзи запис - "... поел съм ангажимент". Нито той, нито Бойко. 
Странното обаче е, че едва ли има нормален човек у нас в момента, който да вярва в убедеността на проф. Близнашки в професионализма на Ваньо Танов или пък да приема заключението на СГП за чиста монета. 
Ама няма начин - Ваньо Танов беше сменен от Орешарски и е върнат от проф. Близнашки, който пък е назначен от г-н Плевнелиев, а те двамата подкрепяха протестите срещу правителството на Орешарски, тя стана дълга и широка. 
Възмутени няма и не може да има в такъв случай.
А Ваньо е наш ...
___________________________
* "Той може да е кучи син, но е наш кучи син." са думи на американския президент Ф.Д. Рузвелт по адрес на никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса. Останали са в историята заради илюстрацията на двойните стандарти в политиката - нещо, на което се учим в момента, очевидно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!