13 август 2015

30 години трудов стаж

В мига, в който някой от политиците ни се окаже във властта и го обхваща някаква необяснима мания за спестовност. Оказва се, че много е спестявал, много се е лишавал и като добавиш и 20-25-30 години трудов стаж и ето ти я математика излиза.
Преди няколко години Цецко се обяви за много спестовен, сметна триста и кусур хиляди лева спестени за 5 години, турна и 26 години трудов стаж като прост милиционер и сметките за 6-те му апартамента излязоха на чисто.
Горе-долу по същото време тогавашния шеф на СОС Андрей Иванов също се оказа много имотен, ма неговия трудов стаж се оказа 120 години. И той спестовен, и той много работил, ма за по сигур` притури и годините на жена си, на деда си и така цялата рода до девето коляно. В последствие се оказа, че се е изсилил откъм години, но откъм имоти - не!
Тая мания за съчетание на спестовността и трудовия стаж налази и Първанката - и той спестовен, и той стаж смята, пък и на висок пост бил в последните 20 години, та заделил неко` лев настрана и така подпомогнал тия дни наследника си да си купи хотелче. Като го слуша човек, ще рече, че поне 5 000 лв суха пара е вземал като президент на месец и е карал само на лапад, киселец и ошав от джанки!
Ей това трудовият стаж голяма работа ще излезе!
Седя и се чудя, аз след 20 години дали ще извадя 100 000 лв суха пара, спестени? Или дали ще имам 5-6 имота на мое име, къде купени, къде наследени, ма да ги имам?
И защо трябва да гледаме със завист към Хосе Мухика и да го приемаме за някаква екзотика, когато си имахме Желю Желев, който даряваше 1/3 от заплатата си на сираците, но нашите службогонци дори и това не попиха от него?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!