30 август 2015

Поморие, Кораба

Зад колоната е втората собственичка, или де да я знам каква го играе -
усмихната, приветлива, обяснява на всеки какво съдържа всяко ястие,
каква му е гарнитурата ... а бе въобще, разбира си от занаята.

Рядко се хвърлям да се правя на гурме специалист и да раздавам оценки и препоръки за ресторанти, но днес ще препоръчам ресторант (силно казано) "Кораба" в Поморие. Заведението се намира на крайбрежната улица (бул. "П. К. Яворов" 15), с 1 звезда, далече от външния вид на лъскавите заведения около него.

Обаче!
Пластмасови прибори за еднократна употреба, ама айде да не връзваме
кусур, не се бутат да сервират на английската кралица.

Първо, не знам как го правят, но аз по-вкусно свинско шишче в ресторант през живота си не помня да съм ял. Не знам в какво го мариноват, в какво го киснат и колко време, какви подправки му слагат, обаче месото си беше запазило сочността и имаше страхотен вкус, а бе въобще беше неква свинска фантазия!

Второ - гарнитурата. Пържените картофи, с тях или без тях все едно, те не са нещо особено, от замразените са. Зелето обаче беше много читаво, сочно и крехко, а не някаква целулозна гадост. Върхът обаче беше лукът, и той нещо беше обработен, така се върза със свинското, че няма накъде повече; добре, че на Симеончо му дойде в повече, та си вземахме и от неговата порция. Отделно, специално скарата се поднася на канапе, което поема от соковете на месото и зеленчуците, омеква, и ако после го ядете ... 

Трето - порциите са огромни, ма наистина огромни!, и си заслужават цената, а пък цената отговаря на качеството.

Риба, скара, салати - кой каквото иска.

Четвърто - бирата не е на "Каменица", а на "Загорка" - предлагат "Загорка", "Ариана", "Амстел" и т.н. Надявам се това да остане така и за в бъдеще, аз помията на пловдивската пивоварна не я трая.

Снимката е размазана, обаче можете да видите колко народ чака.
Бира, цаца, пържени картофи ... 

Пето - собственичките (или де да ги знам, може и да не са собственички, но да кажем момичетата, които поемат поръчките) са усмихнати, вежливи, бързи и точни. Едната от тях извади перфектен, ама повярвайте ми, наистина перфектен английски, за руския не отварям дума, хората по морето са се ориентирали отдавна в бизнес-руския за туристи. Тази обаче такъв английски извади на едни чужденци, че си помислихме дали не е местната учителка по английски, която заработва между другото по време на ваканцията. Ма нема "сомтаймс уин, сомтайм люн", нема "вертолейшън", жената си обясни на хората какво ще им донесе, как ще е сготвено, какво точно представлява все едно е в кафене на Пикадили съркъс.

Шесто - на брега на морето е, във водата (кораб е все пак) и комари няма.

След толкова хубави неща да кажа и минусите.

Заведението е на самообслужване. Обявено е на табела над бара, отделно едно от персонала предупреждават всеки посетител и въпреки това, ако имате голяма поръчка, може и да ви я донесат на масата, не правят проблем от това. Така че не е кой знае какъв минус, пък и както казах, с 1 звезда е.
Русата собственичка с перфектния английски

Втори минус - има табела за free Wi-Fi, обаче мрежа "Кораба" или нещо такова не излиза. Е, и? Да ядеш ли си дошъл или да си ровиш в смартфона?

Не знам дали втори път ще отида да почивам в Поморие, обаче падне ли ми възможност това заведение задължително ми влиза в програмата, а ако си падате чревоугодник като мен, препоръчвам ви го и на вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!