03 септември 2015

Преображение Кунево

Меглена Кунева
Навремето, в зората на демокрацията отнякъде изплува нек`ъв шемет, лидер на Форум "Преображение". Това беше нек`ва малка партийка и на нея и се полагаха по тогавашния регламент две двуминутни телевизионни обръщения към електората. Та въпросният шемет в тези клипчета призоваваше хората да гласуват за Форум "Преображение", като за аргумент размяташе нек`ви папки и казваше (цитирам по памет): "Тук, в тези папки, е рецептата, която проработи в Белгия!" или нещо такова. Сега, какво толко имаше в онези папки, един Господ и самият шемет само знаят, едва ли да е било някакво белгийско ноу-хау как се става богат, но справка в уикипедията показва, че са се намерили хора, дето са повярвали на приказката за вълшебните папки от Белгия и вълшебния шемет. 
Кунева днес едно към едно с шемета - размахва некво законче, дето само да го гласува Народното събрание и сбогом на корупцията, поне по висшите ешелони на властта. След като и бламираха закончето веднага зае позата на обидена и огорчена. Нямало да стане с билки, нямало да стане със заклинания (изкореняването на корупцията), воля липсвала, щяла да превърне закона в своя кауза. 
И какво, като го превърнеш в кауза? Е` ти го кмета на Пазарджик, първо му застреляха секретарката, дето му разпределяше паричните порции, после му снимаха имота с дрон, та той се захласна да дава малоумни обяснения, твоето законче ли да чакаме?
Не и вярвам на Кунева не защото е нек`ва тарикатка с манталитет на провиниална даскалица в критическата (само да види микрофон и почва да раздава акъл как ще станат/няма да станат нещата, всепризнат капацитет по всички въпроси), не. Просто щото, ако толкова искаш да се бориш с корупцията, и сега си има и закони, и органи за това, намери начин да се задействат, а не да ми се размотаваш с некви законопроекти из Народното събрание. 
Шемета навремето призоваваше хората вместо да гласуват с бюлетини, да пускат в урните листчета с написано на тях "Искаме Преображение". Кунева - същата работа, само че тя го приема като лична кауза. 
Ще се преобразява в борец с корупцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!