23 септември 2015

Тетка Цецка rules

Само дето не извика като др. Нерезанов "Да ни е честит, другари!"
Тетка Цецка rules!
Само за два дни тетка Цецка показа и на най-мнителните откъде изгрява слънцето!
Първо при откриването на ремонтирания мост над р. Вит при с. Ясен, Плевенска околия си пожела "Таз година мост, догодина - магистрала!". Добре, че не беше завод за полупроводници, че не знам какво щеше да е догодина.
После, при честването на 107-мата годишнина от обявяването на българската независимост тетка Цецка дръпна една възторжена реч, в която се опита да обясни на простото население срещу нея какво е това суверенитет и независимост и имат ли те почва у нас. Е, не и се получи простичко, като на др. Живков навремето, дето ни учеше, че това суверенитета народа го разбира да има за ядене и за пиене, напротив, получи и се все едно Лютфи Местан ни ги обяснява, ма то на тетка Цецка и е простено, независимост е това, не е рецепта за царска туршия.
Държавният и народният суверенитет не могат да се противопоставят. 
Независимостта ни не е алтернатива на съюзите, чрез които постигаме 
своите национални цели. Без волята на гражданите, въплътена в 
държавните институции,  не може да отстояваме нашата Независимост.  
Независимостта в съвременния  взаимнообвързан свят е насочена 
към гарантиране на националните ни интереси в процеса на постигане 
на общо съгласие в съюзите, в които участваме.
Странно нещо е това, властта. Пипне малко власт някое такова просто същество и се помисли автоматично за по-умно от останалата част от населението. И почва да разяснява, и почва да дава акъл, и го гледаш, едно такова просто, до онзи ден си е брояло парите за баничката, ма днес се изказва компетентно по всички въпроси - от промяната в закона за енергетиката до промяната в закона за гравитацията, без разлика.
Въобще, лоша работа стана тая с разтурянето на ТКЗС-тата. Ако си бяха, тетка Цецка щеше да е я звеновод, я бригадирка на някоя бригада за садене/бране на пипер, я за яренцата щеше да отговаря. Е, вярно, нямаше да се разхожда напред-назад за държавна сметка, с държавен автомобил, ма и нямаше да се излага като кифладжийка пред цялата страна. Нямаше да лиска менчета, ма и нямаше да я разнасят по блогове и форуми.
И да говори за суве ... за суври ... бе за онуй там, дето за ядене и за пиене да има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!