10 декември 2015

Дежурните

Рехавият протест от вчера, който обаче блокира Орлов мост и Цариградско шосе.
Дежурната група протестиращи отново е на крак ("Всяка ръка на крак!"). Този път е в подкрепа на промените в Конституцията и в съдебната система, макар че имам сериозни съмнения, че всички протестиращи са наясно какво точно искат и за какво се борят.
Всъщност, няма значение за какво (против какво) се протестира - има си една дежурна групичка протестиращи в София, на които свирките и лозунгите им седят в коридора зад вратата. В случая са 200-300 души; няма ги "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти", няма как и да ги има, те си осребриха протестите кой както можа, позахлебиха, сега на улицата са или най-гладните (разбирай най-смотаните), или най-големите идеалисти (то почти същото). 
Бе всъщност, писна ми от тия.
То не бяха протести, барикади, бели автобуси, ваканцуване, не се сещам за още - те са все едни и същи, най-много някой нов идиот да се появи. И все те най-правите, и все те най-честните, и все те най-неподкупните, и накрая около тях все на пари мирише.
Аз, например, имам приятели и познати, които сме на противоположни политически позиции. Един от тях обаче няма на тези "протести", и не защото са пасивни, мързи ги или нещо не им изнася, не - просто щото подобна хунвейбинщина не ги влече.
Да не се отвличам.
Май е крайно време МВР да си купи с парите на въпросните протестиращи данъкоплатци десетина водни оръдия, голям купон ще падне.
Мечти ...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!