01 декември 2015

Да санираме земното кълбо!

"България успя да изпълни 7 години по-рано заложените от ЕС цели за въвеждането на възобновяеми енергийни източници и днес техният дял в енергийния микс достига 20%. Намалихме парниковите емисии с 20% и увеличихме енергийната ефективност също с 20%."
За Роската и неговите идеи за енергийна ефективност май родината вече отеснява. Оправи енергийно страната, захвана се с планетата. Кога беше, сякаш бе вчера, когато така тихо, под сурдинка едва ли не спомена за саниране, кога почнаха да санират Родината, кога Роската си говорше, че най-евтината енергия е спестената енергия ... ех, кога?
А днес?
Днес Роската ходи по белия свят, изказва се авторитетно и дава акъл. Ей го на, тия дни от Париж, от центъра на света се изказал за икономиката, енергията и глобалното затопляне. Ние, казва, трябва да променим начина си живот и да си противопоставим на глобалното затопляне.
Ха така!
Лесно му е на Роската, да променим вика.
То ние специално, какво имаме да променяме? К`вото имахме от комунизма, дето да замърсява - Кремиковци, Химко - то си го затворихме и сами, без Роската, без глобалното затопляне. Пък тия, дето останаха, като МДК Пирдоп и Нефтохим Бургас, те си замърсяват със или без Роската и глобалното му затопляне. С очите си съм виждал един комин в бургаската рафинерия, колегата ме дръпна да ми го покаже: "Виждаш ли го?", "Виждам го, и какво?". "20 000 лв на час. Много им пука на Лук ОЙЛ, те ще си ги избият тия пари.".
Пък тоя да ходи после да ми разправя там за глобалното затопляне и какво трябва да се промени.
Па се не усеща, че пак сме деветата дупка на кавала. Че има производства по света, дето на ден цапат, замърсяват и унищожават толкова, колкото ние за една година не можем, и да искаме, не можем. Че ние с паянтовата си икономика къде въобще се бутаме? Че те световните лидери отдавна са я решили и тая със замърсяването, няма на наш Росен с фибрана да чакат, да дойде да им обяснява? Че е някъв там да пълни бройката на тоя форум и че е добре, че никой не го пита тия 20% зелена енергия в енергийния микс колко всъщност ни струват, каква мафия стои зад тях, и колко са напълно санираните сгради у нас за 4 години говорене на килограм?
Въобще, трябвало е Роската да занесе един фибран или XPS в Париж, да им покажа една бригада алпинисти, да си изпее песничката за спестената енергия и санирането и да почваме да санираме планетата, нема да си играем на дребно, я!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!