18 декември 2016

Отново номер едно!

Симеончо срещу Деница в първия кръг. Деница в последствие направи само едно реми и спечели при момичетата
Последен турнир на "Флорина" за 2016 г., само три седмици след ноемврийския, но пък следващите два уикенда са празниците, така че няма кой да се занимава да организира турнир по шахмат в последната неделя на месеца баш на Коледа.
Участваха обичайните заподозрени, Симчо и той.
Този път ще съм кратък: тотална доминация на Симеончо, тотална - спечели турнира без загуба, 6 от 6, втория беше на 1,5 точки след него!
Симеончо в третия кръг срещу Бояна. 
Паднаха му се три от децата, с които игра на предния турнир през Ноември - Денис, Бояна и Михаил, отделно Тодор, с когото тренират заедно и са играли един срещу друг и миналата година във втори клас, Деница, над която също има победа (тя му се падна в първия кръг и има навика да играе бързо и да пропуска някои неща) + някакво момченце, с което игра за пръв път и което не му оказа особена съпротива.
6 от 6!
Без да бърза, без излишни драми, игра много спокойно, с доста разум, със самочувствие. Другите деца почнаха да му имат страха, което ми харесва. Някои дори бяха загубили още със сядането, което обикновено прави Симеончо - като си реши, че някой е по-силен от него, и до там, почва да прави глупости да не би случайно да бие без да иска. Този път не беше така, почна да му идва самочувствието. И като добавя, че това му е втори пореден турнир, който печели, отново без загуба, но този път безапелационно, с пълен актив от точки - като за финал на годината, tres bien!

Симеончо на върха, около него са Михаил, Тодор и Денис - победи и тримата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!