30 декември 2016

Съюзени

Ако имате два свободни часа и нямате какво да правите, препоръчвам ви да гледате "Съюзени" с Брад Пит и Марийон Котияр.
Има ред причини.
Първо, историята е за любовта между канадския агент на Сикрет сървиз Макс Ватан и Мариан Бусежур, партизанка от Съпротивата. Двамата се срещат, влюбват се, убиват един немски посланик, двама високопоставени нацистки офицери в Казабланка и един взвод немски войници, избягват в Лондон, където се оженват. 
Заживяват щастливо, дето има една приказка.
И така една година, когато в един прекрасен ден британското контраразузнаване поставя Мариан под подозрение в шпионаж. Започва стандартна процедура, Макс Ватан се хвърля да я спасява и да опровергава подозренията, отиде до Диеп, изби още един взвод германци, но разбра каквото му трябваше.
В крайна сметка Мариан Бусежур се оказа не съвсем Мариан Бусежур, но нямаше очаквания хепи енд тип "Скъпа, въпреки всичко ти прощавам", Освен това, в сравнение с последния филм за Втората световна, който вървя по екраните, този наистина се отнасяше за войната, макар и за тихия и фронт. Е вярно, сестрата на Ватан беше нещо обратна, то май вече без такива не може, но филмът не се занимава с това колко народ е спасила благодарение на този и талант.
Второ, Брад Пит вече е играл офицер от Съюзниците, който трепе нацисти ("Гадни копилета"), така че обстановката му е позната и не стои във филма като награден. 
И трето, ако искате да видите какво точно е накарало Анджелина Джоли да се разведе с Брад Пит ... да кажем, че Мариан Бусежур (Марийон Котияр) показва тънката разлика между la femme français и american girl. Давам и жокер, гледайте за зелената рокля. То не е въпрос на възраст, а по-скоро на излъчване, на нещо отвътре, дето или го имаш, или го нямаш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!