25 февруари 2018

Грешната пресконференция

Преди има-няма двайсетина дни нашия Тъпчо даде специална пресконференция, посветена на иновативните технологии в данъчното облагане и ровенето по кофите. На въпросната пресконференция не пропусна да метне камъни по лошите западноевропейци, които виждали нашите рекордни успехи в борбата с контрабандата и от завист само ни държели извън Шенген.
Да ви припомня, преди години само една стая трябваше да измажем само, не помня на кое КПП, за да влезем в Шенген.
Та на въпросната пресконференция въпросният тъпчо всъщност се опита да ни убеди нас, българските данъкоплатци и избиратели, че у нас всичко е цветя, рози и карамфилчета, ма онези от Шенген си измислят причини за да не ни вземат.
Лошото е, че онези от Шенген ги интересуват неща като функционираща съдебна система и върховенство на закона, ненамеса на изпълнителната власт в съдебната и други такива изгъзици. И в този смисъл, колкото и да им пее Бокича за нивата на контрабандата и Великата българска стена, ония си знаят тяхното. А западноевропейците, това от собствен опит го знам, като искат да ти кажат, че една работа няма да стане, ти се усмихват любезно, правят ти някакъв евтин комплимент ("много се стараете", "оценяваме усилията ви"), но със съжаление те режат от важната част.
Мисълта ми е, че Бойко свика една пресконференция да ни обяснява как ровили по кофите да броят цигарени кутии с бандерол и без, да ни обяснява как толкова цигари контрабанда били влезли в България, пък еди колко си във Франция и Германия, да ни разправя какви задници са холандците и белгийците (например), дето ни не пускат където трябва. 
Въобще, грешна пресконференция даде Бокича. Не фана дикиш.
По-ще фане ако Бойко сега вземе, та даде една пресконференция заедно със Сотир и да обясни какви са тия икономически чудеса в България, какъв е тоя чуден бизнес-климат, който позволява на фирма, създадена преди няма и половин година и с годишен оборот от къде 50 млн лв да придобие бизнес за няколко милиарда; да обясни защо министъра на енергетиката подава оставка, след като това е бизнес-сделка между две частни фирми и е изцяло под контрола на чешкото законодателство; да обясни каква е тая практика у нас да си уреждаш познатите, пък като се размирише работата, да подаваш оставка с цел "запазване на доброто име", но да не връщаш парите и да не ставаш интересен на прокуратурата; да обясни и каква е тая прокуратура, която законът "само го мирише".
Ще фане, ама на Бойко не му изнася. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!