13 август 2018

Обичал да гледа телевизия

Следното изказване на Бойко Борисов:
Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването ...

няма да коментирам липсата на логическа мисъл, но много ми напомня следната история:
... (Брежнев) Със закъснение гледаше "Седемнадесет миг от пролетта". Медицинската сестра, която се ползваше с доверието му и с която той имаше особени, да ги наречем, отношения, му подшушнала, че разузнавачът Исаев е реално лице, още е жив и е забравен от всички. 
Това, което стана по-нататък се превърна във виц. Брежнев ни дава поръчение:
- Разберете, имало ли е такъв разузнавач Исаев и какво е станало с него?
- Не е необходимо. Не е съществувал - отговаряме ние. - Това е събирателен образ.
Този разговор се води няколко пъти. Накрая Брежнев сам позвъни на Андропов. Юрий Владимирович му отговори това, което и ние, но за всеки случай преровиха и картотеките. Няма такъв. Но Брежнев вече се беше настроил да даде заслужената награда на забравения човек и в крайна сметка нареди да наградят със Златна звезда ... артиста, който игра ролята на Исаев.
В случая е разказана от охранителя (ирония на съдбата!!!) на Брежнев, иначе в различни варианти я има в интернет. Според някои Брежнев е останал с впечатлението, че е наградил не артиста Вячеслав Тихонов, а самия Щирлиц.
Не е там работата обаче.
Кофти става, когато първият партиен и държавен ръководител до такава степен се е омотал със сериалите, че ги бърка с реалността. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!