01 ноември 2018

Справедливостта преди всичко

Две неща:
Първо - тоя, таксиджията, къде не можел дете на годинка нито да гледа, нито да кърми ...  не знам дали си спомняте колко пъти таксиметрови шофьори протестираха, блокираха, искаха и настояваха да им се сложат паник-бутони в колите. Още навремето, когато а-ха да съборят правителството на Костов, още тогава искаха паник-бутони (все едно от правителството зависи и то ще им ги слага), после и при Царя, и при Станишев - убият някой бакшиш и останалите аре, на протест, искаме паник-бутони и връзка с полицията.
И накрая какво - няма паник-бутон, няма GPS, няма никой. 
Разбирам го въпросния таксиджия, че първо за себе си е помислил, че и на него някой трябва да му гледа децата ако му се случи нещо, ама дето се вика, това дете в ръцете ти го дават, никой не очаква от тебе да се биеш с въоръжен човек за него, можеше да се съгласиш, тъпчо, а не да го оставяш на произвола на съдбата. 
Сега по разните фейсбуци и прочие си чешат езиците дали деянието на бакшиша е подсъдно и по кой точно член на НПК. Не знам дали въобще има смисъл да обвиняваш някой за това, че се уплашил за живота си, но пък се сещам за една друга история, историята на Масабуми Хосоно.
Все си мисля, че и ние можем да постъпим по същия начин.
И второ - ако бях лекар и ми го докарат Викторио да го спасявам и да знам как е убил детето си преди няколко часа (пък себе си не уцелил като хората) направо му изключвам системите и да умира. 
Справедливостта преди всичко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!