17 декември 2019

Гелосаната загриженост за футбола ни


Мазен и гнусен
Гелосаната мастия от Разград* онзи ден се загрижи за развитието на родния футбол, щото, разбирате ли, не сме въвели ВАР. Много сме били изостанали, стадионите ни били калпави и без ВАР няма да мине. Въобще, Киро Гела много обича да се грижи за развитието на родния футбол, е преди месец-два пак се беше притеснил заради една друга "простотия от комунизма", когато БФС реши изненадващо да забрани вратари извън ЕС да пазят в А -групата. Това решение, честно казано, ми е много странно, може би от БФС са решили да започнат от малко - тая година вратарите, догодина левия бек, после десния, после централните защитници един след друг, след това халфовете и така по ред на номерата след 10 години може да имаме отбори, съставени от основно от българи и които да дават материал за националния отбор, а не да викаме разни дебили като Галин Иванов, Димитър Макриев, Илиян Мицански и останалите ритнитопковци, които записват колосалните за нападател 50 мача с националната фланелка и 3 гола (два срещу Бангладеш и един срещу Биробиджан в контрола). Примерно. Но пък на Киро не му е удобно да си задава въпроси, например, с колко чужденци навремето ЦСКА отстрани Ливърпул, Аякс и Нотингам. 
Едно от най-несправедливите решения, взети с помощта на ВАР
беше дузпата, свирена за неволна игра с ръка на Перишич на
финала на световното срещу Франция. Игра с ръка имаше, но
напълно в компетенциите на съдията е да прецени дали е било
умишлено или не. Примери за това много, включително и от други
финали на световно първенство. 
Та онзи ден делиорманската мастия, подобно на Тъпанаря от Банкя реши да споделя умни мисли, разбирай задължителни за изпълнение, и почна да обяснява как сме изостанали, като не сме въвели ВАР досега, как като въведем ВАР и край, ние ще пердашим англичаните с по 5-6 на 0, а не те нас. Странно, защото ако имаме ВАР и съдия, който не е на хранилка при Киро Лудогорец няма да завърши мач в пълен състав, да не говорим за комфорта да не се свири дузпа в Разград от десет години. Дори Киро сподели, че изоставаме от световните тенденции, но за съжаление отново не даде пример с някоя вчерашна изостанала страна, на която днес дишаме праха. Примерно с Косово, те и двата мача в тия квалификации ни мачкаха като маче у дирек, да не говорим, че в София ни изпуснаха да ни отвеят като англичаните с 5-6 гола - те сигурно имат на всеки стадион в страната ВАР. Хайде, някой ще каже, то Косово колко стадиона да има, на тях им е лесно, ама другите държави, а? Я например Исландия, те вече се класират на де що първенство видят, те дали са въвели ВАР? Да не споменавам Хърватия, те няма начин да стигнат на финал на Световно без ВАР! Сто процента, въвеждаш ВАР и веднага се оправят нещата, няма съдийски грешки, няма подпиране, няма "не видях" или "ми така съм решил". Решил си, ама друг път - е, в Разград примерно, стане нещо, свириш и Киро те вика в стаичката да ти пусне едно видео да си преосмислиш решението. 
Но за мое съжаление, тези мои мисли ще си останат само тук, в блога ми - не съм журналист, а и да бях, той Киро с олигофрени не обича да разговаря, та нямаше да ми обърне внимание.

______________________________________
* Защо Киро е Гелосаната делиорманска мастия може да разберете оттук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!