06 април 2020

Потресеният

Иванчо изглежда "притеснен"

Гражданинът Гешев, вр.и.д Главен прокурор онзи ден бил много изненадан, по-точно потресен от възможността за пробив в системата за разпределение на делата на съдиите.

Ти да видиш!

Това са хората, които подкрепят Гешев. Аз, ако съм кандидат за главен прокурор
бих се притеснявал от такава подкрепа. Но аз съм само инженер и трудно бих
станал главен прокурор.

Аз, като обективен страничен наблюдател, като отчитам факта как Иванчо беше избран под зоркия поглед на Тъпанаря от Банкя ("Ти си го избра" - втора серия), с мълчаливото съдействие на Барни Ръбъл и с подкрепата на онези, които всъщност трябва да се притесняват за бъдещето си, а и да не забравям и съветите му " ... да остане насаме с чувството си за самосъхранение" към обвинения за хакването на НАП младеж, та имайки всичко това предвид честно да си призная, съмнявам се Иван да е бил толкова изненадан. Или потресен, все тая. По-скоро би трябвало да го приемем в реда на нещата, то е логично да се очаква когато кандидат-главният прокурор открито и честно обяснява, че разделението на властите е нещо лошо откъде-накъде следва да очакваме безпристрастно и произволно разпределение на делата в съда? Даже съм сигурен, че ако се поосафери малко от потрисането си много скоро ще открие, че този пробив е осъществен от ТАД-груп, те пръскачките пред Народното събрание хакнаха, та едно разпределение на делата в съда ли ще им се опре? Хем и чорбаджията на ТАД-груп му е под ръка на Гешев, още е в ареста, а ако не е, колко му е да го приберем, то сега няма къде да се дене, да не е Васил Божков?

Да се върнем на душевното състояние на Иван Гешев. Потресен бил човекът. И му личи, гледа ококорено, мига с очички и каскета му е смачкан. Толкова е потресен, че е забравил за факта, че в последните 5 години (когато не сме имали правосъдие според него) беше заместник на Цацаров и имаше достатъчно време и лостове да провери дали работата на системата за случайно разпределение на делата. Но не изглеждаше да има желание. За сметка на това сега се "потриса" и, чудо на чудесата, с пробива в системата незнайно как се оказа свързан Лозан Панов. Така Гешев, макар и силно "потресен" е целият в бяло, а Лозан Панов, както винаги, е от лошите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!