04 октомври 2020

Неудачна шега, храна за кучета и 6 милиона долара

История о неудачной шутке, собачьем корме и 6 миллионах долларов

 В един прекрасен ден през октомври 2004 година един взвод пожарникари от V-ти пожарен участък на Уинчестер (Лос Анджелис) си почивал весело, играейки плажен волейбол. Връщайки се в участъка, двама от капитаните-пожарникари решили да се пошегуват с 51-годишния си колега-негър Тени Пиърс, който след победата си в играта се нарекъл "Голямо куче" (Big dog, в смисъл на шампион). Те му сложили в спагетите храна за кучета. Пиърс заподозрял нещо едва след третата хапка, а когато шегаджиите през сълзи му разказали за какво става въпрос, той страшно се разсърдил и излязъл, трясвайки вратата и без да обръща внимание на извиненията.

Пожарникарят си намерил добър адвокат и завел дело срещу Противопожарната служба на Лос Анджелис, искайки компенсация за расова дискриминация. Съдът признал неудачната шега за расова дискриминация и присъдил компенсация на Пиърс в размер на 2,7 млн долара.

От своя страна, Противопожарната служба на Лос Анджелис била принудена да приложи дисциплинарни наказания срещу пишман-шегаджиите и ги глобило с по 10 000 долара. Те, от своя страна, се обидили, и също завели дело срещу Противопожарната служба на Лос Анджелис, заявявайки, че са подложени на расова дискриминация поради принадлежността им към бялата раса.

Съдът също признал това за дискриминация и присъдил компенсация в размер на 2,5 млн долара

В крайна сметка кучешката храна коствала на Лос Анджелис около 6 млн долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!