03 октомври 2020

Шибаната София

Пиленце, София може да е далече от Париж, Ню Йорк, Милано или Белград и Букурещ дори, но си е нашата София, която се задъхва от амбициозни селянчета като тебе, дошли да си изкарват хляба тук с лайтмотива "Ей ся ша им еба мамата на софиянци и ше им покажа кой/коя съм!".

С нетърпение чакаме да ни покажеш, но докато стане това, докато живееш тук, докато безценното ти отроче заема място в софийско училище, а друго дете заради това трябва всяка сутрин да става в 6:30 и да пътува от Овча купел до Люлин 10 (примерно), докато вземаш една торба пари тук, в София, не се напъвай да наричаш града "Шибаната София". 

Първо, защото не е шибана.

Воро, като не ти харесва ... чемодан, вокзал, Шумен. Ако не знаеш къде да отидеш в почивните си дни, ако не се постараеш да опознаеш града си проблемът си е твой. Милион и половина живеят постоянно тук и не се оплакват, и не го наричат "Шибан" въпреки задръстванията, корупцията, мръсотията, разбитите улици и тротоари и мръсния въздух зиме. Ако в Шумен и региона сте имали 5 заведения на кръст и постоянните посетители се знаете поименно, тук не е така. Градът си има своя атмосфера, трябва само да се напънеш и да я намериш.

Трето - с всичките си минуси, с Фандъкова отгоре на всичко, с мафията и мръсотията, това е нашата София. Повтарям, нашата, не твоята. 

Твоя няма.

И никой не те е викал с телеграма тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!