20 февруари 2021

Защита на малцинствата

У нас циганче беше убито от ток на улицата. Няма да ровя кой е виновен и кой не, кой трябва да подава оставка и кой да отиде в затвора, той Господ си знае работата.
Но я си представете това да се случи някъде на Запада, а най-вече в Америка. Моментално ще се нахвърлят разни правозащитни организации - еле, па да е някакво малцинство смятайте - като почнете от BLM, та минете през ЛГБТИ, а може да е черножкожо гейче и еврейче, въобще изобилна храна за правозащитните организации. Шахтата е срещу гетото, аха, нарочно сте я захранили с ток за да ни избивате децата, да ни унищожите като малцинство, па после ще проверят кой е собственикът на павилиона и, недай си Боже, ако е бял или с политически протекции (както и е в случая), та и това ще разровят, ще го бойкотират, ще се разтръбят навсякъде как трупа милиони с цената на живота на горкото малцинствено момченце. Нямаше да е истинало мастилото върху смъртния акт и в дома на опечалените щяха да се изсипят сума ти мастити адвокати, вземащи по 1000 долара на час и които щяха да защитават семейството про боно, щяха да се намерят разни пастори и религиозни водачи, които да се завъртят около семейството и да ги подкрепят в този тежък за тях момент с обещанието, че няма да оставят нещата така.
А у нас?
Е, у нас не че нямаме правозащитни организации - е БХК са сериозни хора, занимават със защита на правата на разни маргинали. Последната им общественополезна дейност беше преди няколко години и се въртеше около циците на някаква силно дискриминирана буля, дето беше решила, че може да си размята бозките посред бял ден къде и скимне и ако и направиш забележка - о, ужас, нарушаваш и душевното спокойствие и хормоналния баланс. Защитниците на сексуалните малцинства, ако въобще ги има са много по-загрижени да си проведат годишния педераски парад, отколкото да защитават нечии права. Нормално е да защитават сексуални малцинства и случаи на дискриминация на сексуална основа, но за всичките тези години единственото, с което се запомниха беше случаят с убийството на Михаил Стоянов, който с години разнасяха като насрани гащи из медиите. 
Няма ги и нашите приятели от ДПС - от кумова срама можеха да се обадят, да не говорим, че циганите са им електорат от години, те вече предпочитат да се пишат турци и мюсюлмани, отколкото да си остават цигани. Но не, нали не е бабичка на турската граница, няма да се хабят напразно. 
И какво остава накрая? То и малцинство да не си в България.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!