11 май 2014

Спасители на килограм

Много иска тоя Бареков. Като малко дете пред детския щанд в ЦУМ е. И все едни такива интересни неща иска, едни такива благинки за населението - то не е работа за младите, то не е безплатно здравеопазване за малките деца и майките им. 
То направо да се възмутиш как може да иска такива неща за хората и още да кисне на някакви мизерни 5-6% потенциален вот.
Би било добре Бареков, който се гласи за следващия министър-председател и има болни мераци да пренарежда политическата конфигурация у нас покрай толкова много искания поне веднъж да каже как точно ще изпълни поне едно от тях. Особено когато говорим за избори за европарламент.
Ще предложи на ЕП да гласува директива за безплатното здравеопазване в България ли? Или ще задължи цяла Европа да го въведе, щото ние ще го въвеждаме? И въобще, какво значи "безплатно здравеопазване"? То и една пломба да сложиш, пак пари струва, все някой трябва да ги плати. 
А как ще бори пък младежката безработица само с "Ние искаме ..." хептен пък не ми е ясно! И това го казва човек, който е в коалиция с политическите шмекери ВМРО-БНД и "Гергьовден", които са в кюпа само за миризма (ако някой може въобще да ми посочи смисъл от съществуването им?). Ама то така става, човек като удари една-две бири и тройка кебапчета на аванта и почва да му идва мерака да иска какво ли не!
Същата категория е и Антония Първанова. Тя, оказва се, има 3 приоритета пред себе си: "1.Работа. 2. Работа и 3. Пак работа". Звучи добре, но не става ясно какво общо има това с 5-годишното и киснене в Брюксел. Как точно ще спомогне за отварянето на нови работни места у нас? То конкретно при нея не намалява безработните у нас, напротив - благодарение на въпросите на Първанова Румяна Желева първо не стана еврокомисар, а после напусна и правителството. То всъщност ако Антония Първанова беше толкова активна на трудовия фронт щяха да и викат не Антония Фарма, а Антония Трудова или нещо подобно. 
Нейната пък предизборна коалиция "КОД" пък въобще не ми се коментира. 
Въобще, предизборната кампания у нас не е мръднала и на йота от нивото на 1990-та година, когато знайни и незнайни партии, сдружения, коалиции ни заливаха общо взето с едни и същи листовки: "Ние сме ЗА!". Няма значение за какво - едните за едно, другите за друго, и  всички заедно за демокрация.

А бе въобще, чудя се, що все нек`ви такива идиоти изпълзяват бе, нямат ли свършване у нас? То като почнеш от Жорж Ганчев, минеш през Яне Янев и Волен Сидеров, Кошлуков и най-вече Бойко Борисов - то вече не мож` им фана спатиите. И всеки с мерак да ни спасява, да ни оправи, и всеки с вярата, че той е Месията, той и само той знае верния път, носи Ключът към успеха в себе си и все едни и същи глупости на килограм дрънкат. Въобще, някакви измислени партии и партийки - каква партия е ВМРО бе, те един македонец за цяр, дето се вика, нямат. Каракачанов с кого ли не е влизал в коалиция за 20 години, от това файда само за шкембето му.
Каква партия е "Гергьовден", и те същите, с кого ли не бяха в коалиция? Да не говоря за формацията на Илияна Раева, то въобще е смешно; а ако не бяха тия избори въобще пък нямаше и да разбера за съществуването на Тодор Барболов и неговата Социалдемократическа партия.
Тия хора наистина ли си вярват?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!