10 август 2011

Писмо до Цецко

Господин министре, господине Цецко!
Тия дни много се разшумя за даренията. Той и Бойко, с кой акъл взе да разправя, че да сте ги спрели даренията и да карате само на бюджет? 
Че то сал на единия бюджет живее ли се? Че то сал с едната заплата изкарва ли се? Бюджет, бюджет - вярно, къде милиард ви е заделил Дянков, ама то за кое по-напред - министри ли да подслушвате, БОРКОР ли да правите, Цецка по хотелите ли да пазите? То на Бойко му е лесно, той и зайци, и кокошчици знае как се гледат, и царевица сигур си е насадил в задния двор в Банкя; пък и с малко кара - една филия с мас и захар му стига.
Ама да беше питал преди да си отвори устата, че ще спирате даренията - 6 имотеца как се поддържат с едната заплата? Какво, като колегата ви Тотю вдигна минималната с 30 лв, че то това пари ли са? И пари да са - колко да са, има-няма 15 кила бензин, и то отпреди да бастисате лиценза на ЛУК Ойл.
То вий ги не слушайте другите министри какво говорят - завиждат, тяхната мама, завиждат - от чиста завист е това, и от злоба! Някой например, да е дарил нещо на министерството на културата? Ей така, някой лев да се намира в касата на Веждичката, а? А на министерството на здравето - аааааааа, линейки ще ми карат - че то една линейка сигур смуче бензин като танк Т55АМ2? А Дянков сигур най-много завижда, щото тия дарения показват кого харесват хората. Аааааааааа, постни пици ще ми разнася, а? На ти пица сега! Няма да завиждат ли? 
Ама и вие, господине Цецко, и вие за всичко по акъла на Бойко се водите - ще декларирате воля да спрете с даренията. А бе Цецко, а бе аланкоолу - то веднъж декларираш ли воля, край - went horse into the river*. Свърши тая, пиши я бегала работата. Че то това е най-важното бе, господине Цецко - върти, сучи, само воля не декларирай. Декларираш ли воля за нещо - ау, и вуйчо ти не мож` те откачи после! То вярно, не значи че от раз ще ги спрете даренията, дори не значи че въобще ще ги спрете, само че някак си тръгнеш ли по тоя път, с декларирането на воля ... тя ясна тая.
Аджамийска работа, господин министре. Чак сега разбрах защо вашите имоти всъщност тъст ви ги е купувал. Ако оставят на вас, сигур още ще се свивате в някоя панелна гарсониерка я по Люлин, я по Обеля.
А всъщност, господин министре, аз това цялото писмо ви го пиша да ви попитам нещо - то дарения - дарения, бензин дарявали хората (бензин - бензин, берекет версин, няма да ги връщаме, я!). Тоя бензин какво го правите - продавате ли го, пиете ли го, къпете ли се с него или го къткате като дойде време да косите тревата пред министерството, да имате за косачките?
Не за друго, господине Цецко, но си седя аз тука и си мисля някои неща: бензина, разбрахме, го имате осигурен; не може ли да се разберете там с генерал Аню (той, да ви кажа, повече на артелчик мяза, ма т`ва между нас си) да ви прехвърли или под наем да ви даде (или пък дарение да ви направи) онез розовите BMW-та? Ще им ударите една бяла боя, надпис "ПОЛИЦИЯ" и ги ползвайте - щото аз патрулки и ладички съм виждал; от онез, петиците, пък те са руски коли, като е за харчене на бензин с малки цифри не работят. Както и да е да не задълбавам излишно - та не може ли да ги вземете тия баварци и да ги турнете на пост я на бул. "България", я на някое друго място, където се организират незаконни гонки нощем? Разправят, че полицията ги знаела тия места, ма не и се занимавало с тях. Пък с 20-25 годишна Лада да гониш Ауди А6 не си е работа. То не зарад тоз, последния инцидент - дето оня келеш ти премаза тия двамата пешеходци - то те са си виновни, ще ми се разхождат по нощите по тротоарите, че и безопасно да бъдело. Това къде го има по света? Не, просто се замислих - по Младост, по Люлин, по Обеля - да се гонят и да се трепят, ама бул. "България" не е ли онази улица, по която минава Властта? Вие, демек, вие и Бойко - Първанов какво да го броим за власт, той още 5-6 месеца и сбогом, Гиргино. То някак неудобно се получава, не стига че Кюлев го застреляха там и се оказа, че камери и за цяр няма, ами и сега още да ги няма камерите - пълен резил. Та не може ли вместо да декларирате воля за спиране на даренията, да си поискате да ви дарят другия път някоя и друга камерка и система за видеонаблюдение? Пък за по-лесно, може дарителите ви да си направят партия - той оня, земеделския по- ги разбира тия неща с кооперирането, може да ги светне как стават - един ще купи камерите, друг компютрите, трети сървър ще донесе. 
Пък накрая може да се направите на цапнат с мокър парцал (като бивш милиционер не би трябвало да ви затрудни) и да декларирате воля за спиране на среднощните гонки. 
Е тогава вече жална им майка на състезателите!
 ___________________________________________________

* went horse into the river - уйде коня у реката.

1 коментар:

За Бога, братя, коментирайте!