11 януари 2012

Не сме знаели


Те се събраха и аз реших!
Аз съм дошъл тука, те долу в бюфета ми маат кюфтаци!
Ама той нямал работа щото бил IT-специалист! А в момента така се търси агнешко в Европа, и овчо ... и зеленчуци ... а те се оплакват, че нямат ...
Това там не е атомна централа, а е някакъв гьол!

След като Тодор Живков можа да напише статията "За поврат в развитието на българския футбол", неговият духовен наследник на кормилото на държавата се писа разбирач по изкопните работи и наби канчетата на разните му там археолози и други учени. Въобще, ще му се мотат в краката и ... т`ва учените сте много прости! Аре бе, тука магистрала строим, те някакъв некропол ли е, акропол ли е, неква гробница там - още се мотат. Ма била на 7 000 години - овчо ли е? Не е! Значи не е интересна на Европа. Европа я интересуват овчото и магистралите. Ма магистралата била 17 км - абе като ви се казва, че е магистрала, значи е магистрала бе! Станишев колко направи? Аре там, взимайте си кирките, лопатите, калориферите и да ви нема! К`во като е на 7 000 години, къде бляхте досега, та го не открихте?
От друга страна, след като земеделския министър го игра спаринг-партньор пред японците (те пък за какви се мислят с тяхното карате?) очевидно и новият строителен министър ще трябва да се занимава с неща извън длъжностната и характеристика. А защо вместо Лиляна Павлова не им прати колегата Цветанов, той има навик от времето, когато ходеше с един багер да копае трупове - че какво друго може да им в един некропол? И само да припомня, че прословутия ремонт на "Цариградско шосе" (от Орлов мост до Алея "Яворов") беше направен точно по идентичен начин - с тунел. Като беше хубаво времето, се ремонтираше отвън, като валеше се работеше в тунела. Е, резултата го помним - 1,4 млн бюджет, от които 750 000 (над 50%) осигурени от правителството на Станишев (най-крадливото) за ремонт на 700 м булевард, който се оказа на вълнички - така и не ги отремонтираха за 4 години.
От едната страна е нещо, построено и съхранено от 7 000 години, от друга е калпавото строителство на Борисов. От едната страна е мълчаливата сила на времето, от другата е съчетанието на фатмашката упоритост и простотията на парвенюто.
Извинете ни, господин премиер, не сме знаели че и от археология разбирате. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!